Hallonmuffins

Hallonmuffins är snabba att baka och för tanken till sommaren. För vad är väl mer somrigt än just hallon, som du här rör ner i smeten innnan muffinsarna gräddas i ugnen.

Ingredienser
12 muffins
150 g rumstempererat smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 citron (skal och 1/2 dl saft)
1 dl mjölk
125 g hallon
12 små muffinsformar
1 msk pärlsocker
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per muffins.
Energi971 KJ / 232 kCal
Fett12 g
Salt0.3 g
Kolhydrater28 g
Protein3 g
Kommentarer
Kan man frysa dessa om man använt frysta hallon i?
Alexzandra
2024-11-18Hej Alexzandra! Ja, det går men dom kan bli lite blöta just runt hallonen men det kan ju vara lite gott också! ;) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-19Goda muffins. Men de behövde vara inne i ugnen goda 12-15 minuter extra med frysta hallon.
Sara
2024-11-17Jag brukar värma ugnen till 225 och sen drar jag ner värmen och stänger av varmluften. Gräddar i ca 10-12 min. Har blivit bra varje gång. Använder muffinsplåt.
Kaisa
2024-11-02