Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kungshagens laxdröm

Om du söker ett annorlunda tillbehör kan du prova Kungshagens laxdröm, en krämig blandning av pressad potatis, kallrökt lax och spenat som blandas med grädde och mjölk. Moset som blir av laxen och potatisen passar utmärkt att servera till annan fisk.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten 15–20 minuter. Skär laxen i mindre bitar och spenaten i grova strimlor. Häll av och pressa potatisen med en potatispress i en skål.
  2. Värm mjölken och grädden i en kastrull. Häll ner i potatisen och vispa med elvisp till ett luftigt mos.
  3. Blanda i laxen och spenaten. Smaka av med olivolja.
  4. Krydda med salt och peppar. Servera genast till rätter med kokt eller stekt fisk.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och grädde mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g mandelpotatis eller annan mjölig potatis
  • 100 g kallrökt lax
  • 1 påse spenat (à 70 g)
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 3/4 dl matlagningsgrädde
  • 2 1/2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer