Kungshagens laxdröm

0
0
Kungshagens laxdröm

Om du söker ett annorlunda tillbehör kan du prova Kungshagens laxdröm, en krämig blandning av pressad potatis, kallrökt lax och spenat som blandas med grädde och mjölk. Moset som blir av laxen och potatisen passar utmärkt att servera till annan fisk.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Kungshagens laxdröm

Ingredienser

4 portioner
700 g mandelpotatis eller annan mjölig potatis
100 g kallrökt lax
1 påse spenat (à 70 g)
1 1/2 dl mjölk
1/2 - 3/4 dl matlagningsgrädde
2 1/2 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och grädde mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer