Äggmuffins med lax och spenat
Små matiga pajer utan pajdeg kan man nästan kalla dessa äggmuffins. Du skippar alltså pajdegen, men behåller äggstanningen – och gräddar allt i muffinsform. Resultatet blir äggmuffins fyllda med kallrökt lax och spenat. Addera en sallad och middagen är klar!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017
Ingredienser
8 st
6 ägg
2 dl mjölk (3%)
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
100 g strimlad kallrökt lax
1 dl hackad spenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi414 KJ / 99 kCal
Fett7 g
Salt1.54 g
Kolhydrater1 g
Protein9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kan man frysa in de?
Danilo
2021-04-18Jättegoda. Jag la i riven cheddarost, bacon och färsk spenat istället.
Anna karisma
2021-01-18Tror lite strödd västerbottenost på kan göra susen, ska prova..
Johan
2018-10-16