Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Äggmuffins med lax och spenat

Små matiga pajer utan pajdeg kan man nästan kalla dessa äggmuffins. Du skippar alltså pajdegen, men behåller äggstanningen – och gräddar allt i muffinsform. Resultatet blir äggmuffins fyllda med kallrökt lax och spenat. Addera en sallad och middagen är klar!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda ihop ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke.
  3. Fördela strimlad lax och hackad spenat i muffinsformar eller en oljad muffinsplåt. Häll på smeten. 
  4. Grädda i mitten av ugnen 12-14 minuter.
  5. Servera gärna med en stor grönsallad.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Tips

Byt ut lax och spenat mot skinka och grönkål – eller fetaost och oliver.

Ingredienser

Portioner: 8 st
  • 6 ägg
  • 2 dl mjölk (3%)
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 100 g strimlad kallrökt lax
  • 1 dl hackad spenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 414 kJ / 99 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept