Äggmuffins med lax och spenat

19
2 Klimatsmart
Äggmuffins med lax och spenat

Små matiga pajer utan pajdeg kan man nästan kalla dessa äggmuffins. Du skippar alltså pajdegen, men behåller äggstanningen – och gräddar allt i muffinsform. Resultatet blir äggmuffins fyllda med kallrökt lax och spenat. Addera en sallad och middagen är klar!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Äggmuffins med lax och spenat

Ingredienser

8 st
6
ägg
2 dl
mjölk (3%)
1 tsk
salt
0.5 tsk
svartpeppar
100 g
strimlad kallrökt lax
1 dl
hackad spenat

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Byt ut lax och spenat mot skinka och grönkål – eller fetaost och oliver.

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Johan

10/16/2018

Tror lite strödd västerbottenost på kan göra susen, ska prova..

Kristinn

11/24/2017

Ett tips är att göra en dubbel sats och förbereda med olika fyllningar istället för laxen. Bacon är exempelvis väldigt gott i :)

Näringsvärde per portion

Energi 414 KJ / 99 kCal
Fett 7 g
Salt 1.54 g
Kolhydrater 1 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept