Västerbottensostpaj med spenat

16
0
Västerbottensostpaj med spenat

Det härliga med Västerbottensostpaj är att den går att variera på så många olika sätt. Våga utmana den klassiska Västerbottensostpajen och hitta nya favoriter! Här med spenat och lax men prova gärna med skinka, räkor och savoykål – möjligheterna är många.

Västerbottensostpaj med spenat

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

175 g tärnat smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl grahamsmjöl
1 - 2 msk kallt vatten
1 ägg till pensling

Fyllning

200 g färsk spenat
olja
1 liten, skivad purjolök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 citron (finrivet skal)
salt
vitpeppar
3 dl riven Västerbottensost (gärna Vindelnrökt)
3 ägg
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl mjölk

Till servering

400 g skivad, kallrökt lax
krispsallad
gröna örter till garnering

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och mjölk.

Recept och bild i samarbete med Västerbottensost®

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4640 KJ / 1108 kCal
Fett 81 g
Salt 6.78 g
Kolhydrater 49 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden