Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sås med rökt lax och sparris

Sås med rökt lax och sparris är en härlig pastarätt med lyxiga och ljuvliga smaker från rökt lax, sparris, spenat och parmesanost. Rätten är snabblagad och de suveräna smakerna passar till både vardag och fest.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Förkoka den gröna sparrisen.
  2. Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen.
  3. Koka ihop matlagningsgrädden och mjölken med rivet skal av citron och hönsbuljongtärning. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner den färska spenaten, sparrisen och hälften av den rivna parmesanosten. Blanda med kokt tagliatelle.
  4. Lägg 2 skivor kallrökt lax i bottnen på varje tallrik. Fördela pastan och strö över resten av den rivna parmesanosten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 gröna sparrisar
  • 4 port tagliatelle
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 1/2 dl mjölk
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 hönsbuljongtärning
  • salt och peppar
  • 100 g färsk spenat
  • 100 g riven parmesanost
  • 8 skivor kallrökt lax
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?