Hemmagjorda hamburgare
Skapa din drömburgare!
Hitta det bröd, burgare, dressing, ost och topping som blir din ultimata burgare!
Sommar
Om det råder eldningsförbud där du bor är det klokt att låta grillen kyla av sig. Men istället för att grilla burgaren kan du steka den - och vi kan till och med garantera att det blir lika gott!
Tips: Här hittar du alla våra recept på hamburgare!
Om du vill maximera saftigheten i burgaren ska du linda in färsen i plastfilm och låta stå i kylen i cirka en timme.
Ta ut köttet och skär upp den i bitar. Strunta i alla krusiduller så som ägg, ströbröd, lök och annat jox. Salt och peppar räcker.
Stek istället för att grilla! Och just det tipset passar ju UTMÄRKT den här stekheta sommaren. Låt pannan nå maxtemperatur, lägg i burgarna och stek dem tills de får en innertemperatur på 42 grader. Anledningen till att det blir så gott att steka är för att fettet i burgaren bevaras i pannan istället för att rinna ner emellan gallret på grillen.
Efter stekning lägger du in burgarna i ugnen i en minut på 200 grader. Om du gillar ost är detta ett gyllene tillfälle att låta den få götta sig på köttet en stund.
Rosta brödet på insidan så att utsidan förblir mjuk. Använd en brödrost eller lägg det en liten stund i stekpannan.
Och nu till det göttigaste - tillbehören. Välj vad du vill men några tips är att slänga på lite bacon, gul lök, en saftig tomatskiva eller en håll-käften-god aioli
Sliders, smaka på den. Modernt men samtidigt väldigt bekant. Men är det egentligen inte bara minihamburgare? Hursomhelst, i färsen har du vitlök och tillbehören frontas av en syrligt fräsch avokadokräm med basilika och lime. Och så lite mozzarella, såklart.
Uppdatera hamburgaren med kimchimajonnäs, surdegsbröd och rostad sötpotatis! Testa också byta ut 200 g av färsen till samma mängd riven mjuk tofu för en lite grönare burgare (för 4 port).
En klassisk cheeseburgare där de saftiga köttfärsbiffarna steks och toppas med hamburgerost, tunna röda tomatskivor och krispig romansallad. Den krispiga klyftpotatisen gör rätten komplett.
Hamburgare kan varieras i oändlighet. Det viktiga är att du grillar den varsamt. Se till att köttet är rumstempererat och salta efteråt. Lägg inte för mycket på burgaren utan servera gärna en del av grönsakerna bredvid, varför inte på ett snyggt spett?
Dessa saftiga mojo rojo-burgare görs på högrevsfärs. Grilla löken och tomaten för en krispigt god yta, och servera alltsammans i hamburgerbröd. Toppa med en kryddig mojo rojo-sås.
Lyxiga hemgjorda hamburgare med timjan och ost bröd som får en härlig saftighet av majonnäs. Högrevsfärsen smaksätts med bacon, vitlök och en touch rökighet från paprikapulver. Montera sedan ihop din burgare med cheddarost, tomat och skivad rödlök och du har en magnifik måltid.
Det här är inte vilken hamburgare som helst. Kalvfärs, rostad lök och jalapeño ger en härlig smak av texmex. En crème på färskost och grillad paprika blir pricken över i. Fyll ett varmt bröd med burgaren, sallad, crème och skivad bifftomat och njut.
Skapa din drömburgare!
Hitta det bröd, burgare, dressing, ost och topping som blir din ultimata burgare!
Flytta ut
Ljumma kvällar? Bjud in till en blomstrande trädgårdsfest med en färgsprakande buffé!
Vegan- och allergivänliga glassar!
Här är bevis på att glass kan vara näringsrik, snäll mot allergiker, vegansk OCH god!
Bästa bäret
Under blåbärsäsongen är skogen full av nyttiga och goda blåbär. Lär dig allt om superbäret
Bättre burgare!
Vi tipsar om riktiga favoritburgare för alla smaker! Allt från vegetarisk till klassisk.
Naturens skafferi
Gott, näringsrikt och helt gratis. Här är 6 ätbara ogräs och tips på hur du använder dem.
Glassig vegansommar
Sommar är glass - det är sen gammalt. Här kommer recept på riktigt god vegansk glass!
Glass i megastora lass
Kombinera din glass i oändlighet. Här listar vi våra glassfavoriter i alla former!
Fågel, fisk eller mittemellan-burgare?
Här tipsar vi om smarriga alternativ till den klassiska hamburgaren. Gott och klimatsmart!