Cheeseburgare med klyftpotatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Cheeseburgare med klyftpotatis

En klassisk cheeseburgare där de saftiga köttfärsbiffarna steks och toppas med hamburgerost, tunna röda tomatskivor och krispig romansallad. Den krispiga klyftpotatisen gör rätten komplett.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
  2. Klyfta potatisen och blanda den med olja, salt och peppar. Häll ut på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  3. Blanda crème fraiche, chilisås och senap. Smaka av med salt och peppar.
  4. Dela färsen i fyra delar (för 4 burgare) och forma till burgare utan att röra för mycket. Stek dem i smöret i en stekpanna några minuter på varje sida. Salta och peppra.
  5. Lägg burgarna på potatisplåten när det återstår några minuter av potatisens tid och lägg på ostskivorna. Sätt tillbaka plåten i ugnen så att osten precis smälter.
  6. Plocka salladen. Skär tomaterna i skivor.
  7. Rosta bröden i en torr och het stekpanna eller i ugnen.
  8. Servera burgarna med alla tillbehör.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl chilisås
  • 1 msk senap
  • ca 500 g nötfärs
  • 1/2 msk smör
  • 4 skivor hamburgerost med cheddarsmak
  • 1 romansallad
  • 2 tomater
  • 4 hamburgerbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3218 kJ / 768 kCal