Cheeseburgare med klyftpotatis
En klassisk cheeseburgare där de saftiga köttfärsbiffarna steks och toppas med hamburgerost, tunna röda tomatskivor och krispig romansallad. Den krispiga klyftpotatisen gör rätten komplett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar
1 dl crème fraiche
1/2 dl chilisås
1 msk senap
ca 500 g nötfärs
1/2 msk smör
4 skivor hamburgerost med cheddarsmak
1 romansallad
2 tomater
4 hamburgerbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3218 KJ / 768 kCal
Fett33 g
Salt3.15 g
Kolhydrater77 g
Protein37 g
Kommentarer
Ok burgare med lite extra kryddning. Var inte särskilt förtjust i dressingen, fick bli dressing på tub.
Lena
2020-11-27Betyg 3/5 ifrån oss, dels så ville vi krydda köttfärsen lite och enligt receptet skulle man inte göra det men vi gjorde det ändå med andra kryddor så att de fick lite mer smak, vi serverade med tzatziki och hoppade över *såsen* vi serverade med klyftpotatis, och så hade vi utan sallad :D
Ronja
2017-11-02