Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hamburgare med krämig äppelsallad, tomat- och gurkspett

Hamburgare kan varieras i oändlighet. Det viktiga är att du grillar den varsamt. Se till att köttet är rumstempererat och salta efteråt. Lägg inte för mycket på burgaren utan servera gärna en del av grönsakerna bredvid, varför inte på ett snyggt spett?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Äppelsallad: Blanda ingredienserna, smaka av med salt.
  2. Tomat- och gurkspett: Trä tomater och gurka på 4 grillspett (för 4 port). Ringla på lite olja och salt och grilla snabbt på hög temperatur till fin färg.
  3. Hamburgare: Grilla hamburgarna varsamt, värm på hamburgerbröden på grillen.
  4. Till servering: Placera kött, äppelsallad och sallad mellan hamburgerbröden. Servera hamburgarna tillsammans med spetten.

För alla

Kontrollera innehållet i majonnäsen och hamburgerbrödet (kan innehålla lakos och mjölkprotein).
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Recept och bild i samarbete med Scan.

Ingredienser

Portioner: 4
Krämig äppelssallad
  • 1 dl majonnäs
  • 1 urkärnat och rivet äpple
  • 1 tsk cidervinäger
  • salt
Grillade tomat- och gurkspett
  • 150 g halverade cocktailtomater
  • 300 g skalad, urkärnad och tärnad gurka
  • olja
  • salt
Hamburgare
  • 600 g hamburgare (à 150 g) gärna av oxbringa och sidfläsk
Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
Lägg till i inköpslistan