Hamburgare med krämig äppelsallad, tomat- och gurkspett

Hamburgare kan varieras i oändlighet. Det viktiga är att du grillar den varsamt. Se till att köttet är rumstempererat och salta efteråt. Lägg inte för mycket på burgaren utan servera gärna en del av grönsakerna bredvid, varför inte på ett snyggt spett?

Ingredienser
4 portioner
Krämig äppelssallad
1 dl majonnäs
1 urkärnat och rivet äpple
1 tsk cidervinäger
salt
Grillade tomat- och gurkspett
150 g halverade cocktailtomater
300 g skalad, urkärnad och tärnad gurka
olja
salt
Hamburgare
600 g hamburgare (à 150 g) gärna av oxbringa och sidfläsk
Till servering
4 hamburgerbröd
4 salladsblad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Så god äppelsallad! Själv gjorde vi detta inomhus, så ej grill. Men kan tänka mig att den blir ännu snäppet godare grillat, som det är tänkt.
Katrine
2022-01-30Kanoners
Kristina
2017-05-22Alternativt utan kött.Roligt med lite nya tips för en vegetarian sen 30 år.
Inger
2017-05-22