Hamburgare med saftigt bröd bakat med majonnäs
Lyxiga hemgjorda hamburgare med timjan och ost bröd som får en härlig saftighet av majonnäs. Högrevsfärsen smaksätts med bacon, vitlök och en touch rökighet från paprikapulver. Montera sedan ihop din burgare med cheddarost, tomat och skivad rödlök och du har en magnifik måltid.
Ingredienser
12 portioner
Hamburgerbröd
50 g jäst
4 dl vatten
100 g majonnäs
2 msk hackad färsk timjan
1 msk hackad chili
1 3/4 msk socker
50 g riven ost
500 g vetemjöl
1 1/2 tsk salt
1 dl laktosfri mjölk
1/2 dl sesamfrön
Hamburgare
1 gul lök (skuren i kvartar)
250 g baconstrimlor
3 vitlöksklyftor
1 1/2 msk köttfond eller fondgelé (1 1/2 msk fond motsvarar 1 fondgelé)
1 1/2 msk rökt paprikapulver
1 kg högrevsfärs
Till servering
2 skivade tomater
2 skivade rödlökar
1 paket skivad cheddarost (á 200 g)
majonnäs
Gör så här
Receptet är för 12 hamburgare à ca 90g eller 24 små à ca 45g.
Bild och recept från Hellmann´s majonnäs.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är gjord på en 90 g hamburgare med bröd och tillbeör.
Energi2592 KJ / 621 kCal
Fett44 g
Salt1.97 g
Kolhydrater35 g
Protein29 g
Kommentarer
Hej Jannike! Detta recept har vi lånat i samarbete med Hellmans´majonnäs. Men just vetemjöl kan med fördel mätas i gram då det beror på hur hårt man packar det i ett decilitermått och därför kan få det exakt. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-01-20Varför står allt i gram? man blir ju rå tokig när man ska följa receptet och ska börja räkna om allt i dl eller ml som man normala fall brukar använda sig av då man ska laga eller baka något???
Jennike
2016-01-18