Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mexburgare med paprikacrème

Det här är inte vilken hamburgare som helst. Kalvfärs, rostad lök och jalapeño ger en härlig smak av texmex. En crème på färskost och grillad paprika blir pricken över i. Fyll ett varmt bröd med burgaren, sallad, crème och skivad bifftomat och njut.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Crème: Hacka paprikan grovt och blanda den med färskosten. Smaksätt med några droppar citronsaft, salt och peppar.
  3. Mexburgare: Blanda färsen med salt, peppar, lök och hackad jalapeño. Forma färsen till 4 hamburgare (för 4 port).
  4. Bryn hamburgarna i matfettet på hög värme och sätt sedan in dem mitt i ugnen ca 5 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
  5. Till servering: Servera hamburgarna i rostade hamburgerbröd med romansallad, paprikacrème och skivade tomater. Gärna också med extra rostad lök och jalapeño.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd och rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja. Välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut färskost mot mjölkproteinfritt färskostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Paprikacrème
  • 1 burk grillad paprika (à ca 290 g)
  • 200 g naturell färskost
  • 1/2 citron
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Mexburgare
  • 500 g kalvfärs
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 dl rostad lök
  • 1/2 dl inlagd jalapeño
  • 2 msk smör eller margarin
Till servering
  • hamburgerbröd
  • romansallad
  • bifftomater
  • rostad lök
  • jalapeño
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2649 kJ / 634 kCal