Mexburgare med paprikacrème
Det här är inte vilken hamburgare som helst. Kalvfärs, rostad lök och jalapeño ger en härlig smak av texmex. En crème på färskost och grillad paprika blir pricken över i. Fyll ett varmt bröd med burgaren, sallad, crème och skivad bifftomat och njut.
Ingredienser
4 portioner
Paprikacrème
1 burk grillad paprika (à ca 290 g)
200 g naturell färskost
1/2 citron
flingsalt
nymalen svartpeppar
Mexburgare
500 g kalvfärs
1 tsk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1 dl rostad lök
1/2 dl inlagd jalapeño
2 msk smör eller margarin
Till servering
hamburgerbröd
romansallad
bifftomater
rostad lök
jalapeño
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2649 KJ / 634 kCal
Fett36.8 g
Kolhydrater38.8 g
Protein34.6 g
Kommentarer