Laga en god vegansk måltid på söndag samtidigt som du förbereder ytterligare tre härliga maträtter för veckan. Månadens Söndagspreppen-meny är helvegetarisk och bjuder bland annat på pumpacurry, vegetarisk bourguignon och svamptacos.

Recept och styling Hedvig Billengren Lindenbaum Foto Mathias Nordgren
Tips: Alla våra söndagspreppar hittar du här!

Meny för 4 personer

SÖNDAG
Rostad pumpa med belugalinser, svamp och tahinisås

MÅNDAG
Svamptacos med spetskål och grön tahinisås

TISDAG
Pumpacurry med kokosmjölk och ris

ONSDAG
Vegetarisk bourguignon med svamp

Förbered det här

  • Rostad pumpa

    Rostad pumpa

    Receptet hittar du här.

  • Marinerad svamp

    Marinerad svamp

    Receptet hittar du här.

  • Grön tahinisås

    Grön tahinisås

    Receptet hittar du här.

  • Kokta belugalinser

    Kokta belugalinser

    till 2 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    3 dl belugalinser
    1 grönsaksbuljongtärning

    GÖR SÅ HÄR
    1. Lägg linser, buljongtärning 6 dl vatten i en kastrull. Koka upp och koka på låg värme 15–20 minuter, linserna ska ha tuggmotstånd kvar när de är klara.

Laga det här

  • Söndag

    Söndag

    Rostad pumpa med belugalinser, svamp och tahinisås till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats kokta belugalinser
    ⅓ sats marinerad svamp
    ½ sats rostad pumpa
    ½ sats grön tahinisås

    GÖR SÅ HÄR
    1. Blanda linserna med svampen. Servera med pumpan och tahinisåsen.

  • Måndag

    Måndag

    Svamptacos med spetskål och grön tahinisås till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ⅓ sats marinerad svamp
    ½ sats grön tahinisås
    TILLSÄTT
    1 msk rapsolja
    250 g spetskål
    12 små tortillabröd
    1 lime
    1 dl rostade pumpakärnor

    GÖR SÅ HÄR
    1. Stek svampen krispig i olja i en stekpanna. Hyvla spetskålen tunt, gärna på mandolin. Skär limen i klyftor.
    2. Värm tortillabröden i ugn eller en torr stekpanna. Toppa bröden med spetskål, svamp, tahinisås och pumpafrön. Servera med limeklyftor.

  • Tisdag

    Tisdag

    Pumpacurry med kokosmjölk och ris till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats rostad pumpa
    TILLSÄTT
    5 cm ingefära
    1 vitlöksklyfta
    1 gul lök
    3 msk rapsolja
    1 paket saffran ½ g
    1 burk kokosmjölk 400 ml
    250 g små tomater
    1 tsk salt
    1 krm malen kardemumma
    1 kanelstång
    3 dl jasminris

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skala ingefära, vitlök och lök. Finhacka ingefäran och vitlöken, strimla löken. Stek löken i olja i en kastrull tills den mjuknar. Tillsätt saffran, ingefära och vitlök och stek någon minut till.
    2. Häll på kokosmjölken och 2 dl vatten. Tillsätt tomater, salt, kardemumma och kanelstång och låt småkoka under lock ca 10 minuter.
    3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lägg ner pumpan i curryn och fortsätt koka på svag värme ytterligare ca 10 minuter. Servera kokosmjölkscurryn med riset.

  • Onsdag

    Onsdag

    Vegetarisk bourguignon med svamp till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ⅓ sats marinerad svamp
    ½ sats kokta belugalinser
    TILLSÄTT
    2 morötter ca 150 g
    1 gul lök
    1 vitlöksklyfta
    3 msk rapsolja
    4 dl rött vin
    1 tsk strösocker
    1 lagerblad
    1 burk passerade tomater ca 400 ml
    1 svamp- eller grönsaksbuljongtärning
    1 dl hackad färsk timjan
    salt, peppar
    bröd till servering

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skala och finhacka morot, vitlök och lök. Stek i oljan i en stor kastrull tills det mjuknar. Tillsätt rödvin, socker, lagerblad och smula i buljongtärningen, låt sjuda i ett par minuter.
    2. Rör i hälften av den hackade timjanen och svampen. Häll på tomaterna och 4 dl vatten. Låt koka på svag värme utan lock 20 minuter.
    3. Lägg i linserna och koka ytterligare 10 minuter, smaka av med salt och peppar. Strö resten av timjanen och servera med bröd.