Onsdag
Vegetarisk bourguignon med svamp till 4 personer
REDAN FÄRDIGT
⅓ sats marinerad svamp
½ sats kokta belugalinser
TILLSÄTT
2 morötter ca 150 g
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk rapsolja
4 dl rött vin
1 tsk strösocker
1 lagerblad
1 burk passerade tomater ca 400 ml
1 svamp- eller grönsaksbuljongtärning
1 dl hackad färsk timjan
salt, peppar
bröd till servering
GÖR SÅ HÄR
1. Skala och finhacka morot, vitlök och lök. Stek i oljan i en stor kastrull tills det mjuknar. Tillsätt rödvin, socker, lagerblad och smula i buljongtärningen, låt sjuda i ett par minuter.
2. Rör i hälften av den hackade timjanen och svampen. Häll på tomaterna och 4 dl vatten. Låt koka på svag värme utan lock 20 minuter.
3. Lägg i linserna och koka ytterligare 10 minuter, smaka av med salt och peppar. Strö resten av timjanen och servera med bröd.