Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hoppa till sidans innehåll

Den godaste maten är den i säsong. Just nu finns det svamp, kål, bönor, betor och bär där ute! Ta tillvara dem och inspireras av våra bästa recept.

Text Therese Ahlström Foto Matilda Lindeblad Styling och recept Ylva Bergqvist

Oavsett om du är lycklig ägare till en trädgård fylld med bärbuskar, fruktträd och plantor eller om du hittar dina favoriter i grönsaksdisken så är din tid nu. Här är våra bästa tips på uppdaterade klassiker och vardagsfavoriter inspirerade av säsongens skörd.

  • Kryddig flankstek med sallad på björnbär, päron och getost

    Här får flankstek ta smak av spiskummin, chiliflakes och rosmarin innan den steks och serveras i skivor tillsammans med en härlig sallad på rödbetor, björnbär, päron och getost. Toppa med valnötter stekta i honung och du har en smakrik måltid som passar lika bra till vardag som fest!

    - Kryddig flankstek med sallad på björnbär, päron och getost

    Spara

  • Fläskkarré med krispig kålrabbislaw och jordnötter

    Laga fläskkarré med asiatiska smaker! Här smaksätter vi karrén med citrongräs, fisksås och sesamolja. Servera tillsammans med en krispig och syrlig kålsallad på kålrabbi och äpple. Toppa med jordnötter för extra sälta.

    - Fläskkarré med krispig kålrabbislaw och jordnötter

    Spara

  • Savoykålsdolmar med svamp

    Veganska kåldolmar i asiatisk tappning! Testa kåldolmar på ett nytt sätt och fyll savoykål med linser, svamp och vattenkastanjer som får ta smak av miso, soja och ingefära. Toppa med koriander och servera med lingon blandat med sweet chilisås för ett perfekt sötsyrligt tillbehör till denna husmansklassiker.

    - Savoykålsdolmar med svamp

    Spara

  • Rödbetsrisotto med kyckling och brynt kaprissmör

    En krämig risotto med rödbetor, kyckling och såklart massor av parmesan! Risotton får en ljuvlig röd nyans och söt smak av rödbetorna. Rätten blir komplett med brynt kaprissmör och en krispig sallad.

    - Rödbetsrisotto med kyckling och brynt kaprissmör

    Spara

  • Ugnsbakad lax med kantareller, färska bönor och hasselnötter

    Få smaker gifter sig så väl som lax med kantareller! Bjud på ugnsbakad lax med kantareller, bönor och blomkål toppat med hasselnötter och pecorino eller parmesan. En lättlagad middag som sköter sig själv i ugnen!

    - Ugnsbakad lax med kantareller, färska bönor och hasselnötter

    Spara

  • Skördepasta med svamp

    Laga en höstig variant på krämig pasta carbonara med knaprigt ugnsstekt bacon, svamp, purjolök, majs och zucchini. Serveras med äggula och rikligt med parmesan såklart! Perfekt comfort food en ruggig kväll.

    - Skördepasta med svamp

    Spara

  • Persiko- och blåbärssallad med mandelsmulor och gräddfilskräm

    En fräsch fruktsallad på blåbär och persika smaksatt med mynta. Servera med en sötsyrlig kräm på gräddfil, grädde, florsocker och lime. Toppa med krossade mandelskorpor för härligt krisp!

    - Persiko- och blåbärssallad med mandelsmulor och gräddfilskräm

    Spara

  • Päronflarn med citron och mandelmassa

    Päronflarn är en ljuvlig och enkel dessert på smördeg och päron smaksatt med mandelmassa, kardemumma och citron. Denna efterrätt är lätt att göra utan gluten genom att välja en glutenfri smördeg. Servera det nygräddade flarnet med lättvispad grädde eller glass och njut!

    - Päronflarn med citron och mandelmassa

    Spara

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer