Hoppa till sidans innehåll

Variera din burgare med ärtproteinet Pease! Det är enkelt att tillaga, sjukt gott och dessutom riktigt klimatsmart. Japp, genom att använda Pease ärtprotein istället för till exempel nötkött kan du minska din burgares klimatavtryck med ungefär 90%. Imponerande va? Prova våra smarriga burgarrecept!

Artikel i samarbete med Findus
Fler recept med Pease hittar du här!

Ja du läste rätt! Pease är en klimatsmart proteinkälla med ett klimatvärde på 2,25 CO2e per kilo färdig produkt. Motsvarande siffra för nötkött är 26. Så genom att använda Pease i din burgare istället minskar du din klimatpåverkan med 90%. Hur bra?

Smarriga burgare med Pease:

 • Vegoburgare med rödbetsdressing

  Vad sägs om en burgare med ärtfärs med färgstark rödbetsdressing gjord på rivna rödbetor, majonnäs, citronjuice och het tabasco? Så gott! Lägg på färsen, rödbetsdressingen, coleslaw, cocktailtomater och romansallad mellan två fluffiga briochebröd. Ät och njut.

  - Vegoburgare med rödbetsdressing

  Spara

 • Läcker vegoburgare med senapsdressing

  En ny variant av den klassiska hamburgaren som är utan kött och istället fylld med veganskt ärtprotein. En riktigt gott alternativ för dig som vill äta mer grönt! Servera i hamburgerbröd tillsammans med gurka, bifftomat, rädisa och rödlök.

  - Läcker vegoburgare med senapsdressing

  Spara