UNDER 30 MIN | Medel

Läcker vegoburgare med senapsdressing

En ny variant av den klassiska hamburgaren som är utan kött och istället fylld med veganskt ärtprotein. En riktigt gott alternativ för dig som vill äta mer grönt! Servera i hamburgerbröd tillsammans med gurka, bifftomat, rädisa och rödlök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dressing: Rör ihop alla ingredienser till dressingen.  
  2. Burgare: Stek fryst pulled vego i oljan i en stekpanna, 3-5 minuter under omrörning.  
  3. Plocka bladen av salladen. Skiva gurka, tomat och rädisor i tunna skivor. 
  4. Bygg burgaren av samtliga ingredienser.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pulled vego.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i majonnäsen och hamburgerbrödet.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i majonnäsen och hamburgerbrödet.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Recept och bild i samarbete med Findus.

Tips

Servera gärna tillsammans med rotfruktstrips.

Ingredienser

Portioner: 4
Dressing
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 tsk salt
Burgare
  • 180 g pulled vego (gärna pulled pease ärtprotein med chili & vitlök)
  • 1 msk olja
  • 1/2 kruka sallad
  • 1/2 gurka
  • 1 bifftomat
  • 4 rädisor
  • 4 hamburgerbröd
  • ev picklad rödlök

Näringsvärde
Per portion

Energi 2755 kJ / 658 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept