Vegoburgare med rödbetsdressing

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
0Klimatsmart
Vegoburgare med rödbetsdressing

Vad sägs om en burgare med ärtfärs med färgstark rödbetsdressing gjord på rivna rödbetor, majonnäs, citronjuice och het tabasco? Så gott! Lägg på färsen, rödbetsdressingen, coleslaw, cocktailtomater och romansallad mellan två fluffiga briochebröd. Ät och njut.

Vegoburgare med rödbetsdressing

Ingredienser

4 portioner

Rödbetsdressing

1 dl kokt riven rödbeta (1 dl riven rödbeta motsvarar ca 1 st)
1 dl majonnäs
1 tsk tabasco
1 tsk salt
1 krm peppar
saften av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar ca 1 msk)

Burgare

180 g pulled vego (gärna pease ärtprotein, chili & vitlök)
1 msk olja
1/2 romansallad
ca 80 g körsbärstomater
20 g salladslök
4 msk coleslaw
4 briochebröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1964 KJ / 469 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater34 g
Protein18 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Läcker vegoburgare med senapsdressing
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pulled pork med tortillabröd, coleslaw och sallad
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
BBQ bowl med rostad sötpotatis
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gnocchi med grönt ärt- och örtsmör
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tostada med ärtprotein, chipotlesås och avokado
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bowl med asiatiska smaker
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga