Vegoburgare med rödbetsdressing
Vad sägs om en burgare med ärtfärs med färgstark rödbetsdressing gjord på rivna rödbetor, majonnäs, citronjuice och het tabasco? Så gott! Lägg på färsen, rödbetsdressingen, coleslaw, cocktailtomater och romansallad mellan två fluffiga briochebröd. Ät och njut.
Ingredienser
4 portioner
Rödbetsdressing
1 dl kokt riven rödbeta (1 dl riven rödbeta motsvarar ca 1 st)
1 dl majonnäs
1 tsk tabasco
1 tsk salt
1 krm peppar
saften av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar ca 1 msk)
Burgare
180 g pulled vego (gärna pease ärtprotein, chili & vitlök)
1 msk olja
1/2 romansallad
ca 80 g körsbärstomater
20 g salladslök
4 msk coleslaw
4 briochebröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1964 KJ / 469 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater34 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer