Vegoburgare med rödbetsdressing

7
0 Klimatsmart
Vegoburgare med rödbetsdressing

Vad sägs om en burgare med ärtfärs med färgstark rödbetsdressing gjord på rivna rödbetor, majonnäs, citronjuice och het tabasco? Så gott! Lägg på färsen, rödbetsdressingen, coleslaw, cocktailtomater och romansallad mellan två fluffiga briochebröd. Ät och njut.

Skriv ut
Vegoburgare med rödbetsdressing

Ingredienser

4 portioner

Rödbetsdressing

1 dl
kokt riven rödbeta (1 dl riven rödbeta motsvarar ca 1 st)
1 dl
majonnäs
1 tsk
tabasco
1 tsk
salt
1 krm
peppar
saften av 1/2
citron (1/2 citron motsvarar ca 1 msk)

Burgare

180 g
pulled vego (gärna pease ärtprotein, chili & vitlök)
1 msk
olja
1/2
romansallad
ca 80 g
körsbärstomater
20 g
salladslök
4 msk
coleslaw
4
briochebröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen, pulled vego, coleslawn och brödet.
Gör glutenfri: väl glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt hamburgerbröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt hamburgerbröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och gör egen coleslaw på äggfri majonnäs. Välj hamburgerbröd utan ägg.

Recept och bild i samarbete med Findus.

Gör så här

Tips

Vill du göra din egen coleslaw? Blanda 1 dl finstrimlad morot, 1 dl finstrimlad vitkål och 2 msk majonnäs (för 4 port). Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1964 KJ / 469 kCal
Fett 28 g
Salt 3 g
Kolhydrater 34 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept