Hoppa till sidans innehåll

Hur kladdig eller seg vill du att din kladdkaka ska vara? Här ger vi tips på hur du lyckas med din kladdkaka och så tipsar vi om några riktigt goda kladdkakerecept.

RECEPT: Du som inte orkar, hinner eller vill läsa längre än hit – här är receptet på den bästa kladdkakan.

Seg eller kladdig kladdkaka - så lyckas du

 • Göra en kladdig kladdkaka

  För en garanterat kladdig kaka gäller det att hålla koll på klockan och hellre ställa den på den kortare tiden då ett tidsintervall anges i receptet. Ett knep för alla som vägrar äta okladdiga kakor är att öppna ugnen, ta ett tag om formen och skaka lätt fram och tillbaka - dallrar det alldeles för mycket kan några minuter till vara på sin plats. Dallrar det inte alls är det hög tid att ta ut den.

  OBS! Att öppna ugnsluckan när du bakar något som ska fluffa till sig är absolut förbjudet. Men i och med att kladdkakan inte ska resa sig nämnvärt är det fritt fram att öppna ugnen vid behov.

 • Få till en seg kladdkaka

  Att byta ut en del av sockret mot sirap gör kladdkakan extra seg och kompakt med en lätt smak av kola. När man använder sirap kan kakans yta bli lite ojämn och bubblig under gräddningen - det är helt i sin ordning.

 • Kladdkaka med brynt smör

  Kladdkaka med brynt smör

  Kladdkaka med brynt smör i smeten – javisst det blir så gott. Det brynta smöret ger kladdkakan en fyllig smak. Smeten med det brynta smöret är även smaksatt med mycket kakao och vaniljsocker samt lite flingsalt som balanserar smaken fint. Servera kladdkakan med grädde och färska bär.

  - Kladdkaka med brynt smör

  Spara

 • Kladdkaka med kokostosca

  Kladdkaka med kokostosca

  Kombinera seg kladdkaka med ett täcke av kokostosca och du har en ny favorit. Ett enkelt sätt att variera den klassiska kladdkakan. Till kokostoscan går det bra med både kokosflingor eller kokoschips.
  Fler smarriga kladdkakerecept hittar du här .

  - Kladdkaka med kokostosca

  Spara

 • Bästa kladdkakan

  Bästa kladdkakan

  Detta är det ultimata kladdkakereceptet enligt Buffélabbet. Djup chokladsmak i kombination med perfekt kladdighet – kan inte bli bättre! Kladdkakan kan verka lös när den tas ur ugnen, men blir lagom när den svalnat.

  - Bästa kladdkakan

  Spara

 • Kladdig kladdkaka

  Kladdig kladdkaka

  Kladdig kladdkaka är ju det godaste som finns. Med detta recept på kladdkaka får kakan perfekt krispig yta samtidigt som den är kladdig i mitten. Vill du ha en extra kladdig kladdkaka är det bara att justera tiden i ugnen. Servera med vispgrädde och du har fixat en riktig drömfika!
  Fler smarriga kladdkakerecept hittar du här.

  - Kladdig kladdkaka

  Spara

 • Vegansk kladdkaka

  Vegansk kladdkaka

  Den här kladdiga chokladdrömmen gjord på choklad, mjölkfritt margarin och nötdryck lämnar ingen kladdkakesugen missnöjd. Som godast blir den om den får svalna innan servering. Toppa med en klick fluffig vegetabilisk grädde.

  - Vegansk kladdkaka

  Spara