Bästa kladdkakan | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bästa kladdkakan

Detta är det ultimata kladdkakereceptet enligt Buffélabbet. Djup chokladsmak i kombination med perfekt kladdighet – kan inte bli bättre! Kladdkakan kan verka lös när den tas ur ugnen, men blir lagom när den svalnat.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10-12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en skål. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  3. Rör först ner smöret i äggblandningen och sedan de torra ingredienserna.
  4. Häll i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10-12 bitar).
  5. Grädda i mitten av ugnen 17–20 minuter. Kakan är klar när den är torr på ytan. Låt svalna.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsberäkningen är beräknad per bit. (1/10)

Ingredienser

Portioner: 10-12 bitar
  • 150 g smör
  • 3 ägg (medium storlek)
  • 3 dl strösocker (3 dl motsvarar ca 270 g)
  • 1 3/4 dl vetemjöl (1 3/4 dl motsvarar ca 105 g)
  • 1 1/4 dl kakao (1 1/4 dl motsvarar ca 50 g)
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • smör till formen
  • mjöl till formen
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1342 kJ / 320 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept