Bästa kladdkakan

898
27
Bästa kladdkakan

Detta är det ultimata kladdkakereceptet enligt Buffélabbet. Djup chokladsmak i kombination med perfekt kladdighet – kan inte bli bättre! Kladdkakan kan verka lös när den tas ur ugnen, men blir lagom när den svalnat.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Bästa kladdkakan

Ingredienser

10-12 bitar
150 g smör
3 ägg (medium storlek)
3 dl strösocker (3 dl motsvarar ca 270 g)
1 3/4 dl vetemjöl (1 3/4 dl motsvarar ca 105 g)
1 1/4 dl kakao (1 1/4 dl motsvarar ca 50 g)
1/2 msk vaniljsocker
2 krm salt
smör till formen
mjöl till formen

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsberäkningen är beräknad per bit. (1/10)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

898

Kommentarer

Irene

2023-01-08

Blev för kladdig efter 20 min så min ugn är nog inte bra. Tycker det blev för stark kakao smak och saltsmaken bröt ut igenom. Nästa gång jag tänker minska kakao mängden och saltet.

Peter

2022-09-16

Strödde på lite havssalt innan den åkte in i ugnen. 😊

Malin

2022-07-24

Jätte god

Näringsvärde per portion

Energi 1342 KJ / 320 kCal
Fett 17 g
Salt 0.47 g
Kolhydrater 36 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden