Bästa kladdkakan

724
22
Bästa kladdkakan

Detta är det ultimata kladdkakereceptet enligt Buffélabbet. Djup chokladsmak i kombination med perfekt kladdighet – kan inte bli bättre! Kladdkakan kan verka lös när den tas ur ugnen, men blir lagom när den svalnat.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Bästa kladdkakan

Ingredienser

10-12 bitar
150 g smör
3 ägg (medium storlek)
3 dl strösocker (3 dl motsvarar ca 270 g)
1 3/4 dl vetemjöl (1 3/4 dl motsvarar ca 105 g)
1 1/4 dl kakao (1 1/4 dl motsvarar ca 50 g)
1/2 msk vaniljsocker
2 krm salt
smör till formen
mjöl till formen

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsberäkningen är beräknad per bit. (1/10)

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

724

Kommentarer

Elinor

2022-01-14

Enkelt och gott

Nea

2021-11-16

Tyckte det lät länge med 18 minuter i varmluftsugn (eller i vanlig ugn också för en kladdkaka!?) och tog intryck av det ni skrivit här så hade kakan inne i typ 13-14 minuter och den förblev kladdig inuti. Perfekt med hallon och vaniljglass till, Riktigt god. Saltet gör den extra speciell i smaken.

Gustav

2021-11-01

Är en kladdekake nörd och har testat flertal recept. Denna är den bästa jag testat hittills.

Näringsvärde per portion

Energi 1342 KJ / 320 kCal
Fett 17 g
Salt 0.47 g
Kolhydrater 36 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept