Bästa kladdkakan

352
17
Bästa kladdkakan

Detta är det ultimata kladdkakereceptet enligt Buffélabbet. Djup chokladsmak i kombination med perfekt kladdighet – kan inte bli bättre! Kladdkakan kan verka lös när den tas ur ugnen, men blir lagom när den svalnat.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Bästa kladdkakan

Ingredienser

10-12 bitar
150 g
smör
3
ägg (medium storlek)
3 dl
strösocker (3 dl motsvarar ca 270 g)
1 3/4 dl
vetemjöl (1 3/4 dl motsvarar ca 105 g)
1 1/4 dl
kakao (1 1/4 dl motsvarar ca 50 g)
1/2 msk
vaniljsocker
2 krm
salt
-
smör till formen
-
mjöl till formen

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsberäkningen är beräknad per bit. (1/10)

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

352

Kommentarer

Olivia

1/23/2021

12 min i ugnen och låt svalna var perfekt!

Eva

11/7/2020

Supergod!!! Kraftig chokladsmak- kändes inte så söt. Och tack vare tips om hur man skall bedöma när kladdkakor är färdiga, så lyckades jag med den!!! Tusen tack för ett bra recept och för tipset 🌹

Redaktionen ICAse

11/9/2020

Tack Eva! Roligt att du gillade våra tips och kakan såklart :) Hälsningar Ulrika

Marijana

10/24/2020

Therese du ska ha ca 25’C under rekommenderad värme i en varmluftsugn om det inte står speciellt att temp gäller varmluftsugn

Näringsvärde per portion

Energi 1342 KJ / 320 kCal
Fett 17 g
Salt 0.47 g
Kolhydrater 36 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept