Bästa kladdkakan

Detta är det ultimata kladdkakereceptet enligt Buffélabbet. Djup chokladsmak i kombination med perfekt kladdighet – kan inte bli bättre! Kladdkakan kan verka lös när den tas ur ugnen, men blir lagom när den svalnat.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Ingredienser
10-12 bitar
150 g smör
3 ägg (medium storlek)
3 dl strösocker (3 dl motsvarar ca 270 g)
1 3/4 dl vetemjöl (1 3/4 dl motsvarar ca 105 g)
1 1/4 dl kakao (1 1/4 dl motsvarar ca 50 g)
1/2 msk vaniljsocker
2 krm salt
smör till formen
mjöl till formen
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsberäkningen är beräknad per bit. (1/10)
Energi1342 KJ / 320 kCal
Fett17 g
Salt0.47 g
Kolhydrater36 g
Protein4 g
Kommentarer
Gräddade 20 min i varmluftsugn, 175 gr. Det var ALLDELES för länge. Torr som fnöske, svårt att avgöra om smaken är bra när kakan inte blir kladdig. Får prova som nån skrev tidigare 13-14 min.
Petra
2025-01-25Mycket bra recept!
Ingrid
2024-12-28otroligt god! behövde +10 min till i ugnen för att bli klar, men annars helt perfekt kladdig och mycket chokladsmak. Jag följde ett tips nedan om att strö över havssalt på kakan innan den åkte in i ugnen. Så hade jag kokosflingor istället för ströbröd i formen!
Åsa
2024-10-09