Bästa kladdkakan
Detta är det ultimata kladdkakereceptet enligt Buffélabbet. Djup chokladsmak i kombination med perfekt kladdighet – kan inte bli bättre! Kladdkakan kan verka lös när den tas ur ugnen, men blir lagom när den svalnat.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017
Ingredienser
10-12 bitar
150 g smör
3 ägg (medium storlek)
3 dl strösocker (3 dl motsvarar ca 270 g)
1 3/4 dl vetemjöl (1 3/4 dl motsvarar ca 105 g)
1 1/4 dl kakao (1 1/4 dl motsvarar ca 50 g)
1/2 msk vaniljsocker
2 krm salt
smör till formen
mjöl till formen
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsberäkningen är beräknad per bit. (1/10)
Energi1342 KJ / 320 kCal
Fett17 g
Salt0.47 g
Kolhydrater36 g
Protein4 g
Kommentarer
otroligt god! behövde +10 min till i ugnen för att bli klar, men annars helt perfekt kladdig och mycket chokladsmak. Jag följde ett tips nedan om att strö över havssalt på kakan innan den åkte in i ugnen. Så hade jag kokosflingor istället för ströbröd i formen!
Åsa
2024-10-09Bästa receptet jag provat! Perfekt chokladsmak, lagom söt, lagom salt! 19-20 min skapade en i mina ögon lagom segkladdig kaka.
Mari
2024-04-07Ökade sockret till 300g, minskade kakaon till 40g och gräddade 22 minuter i 160C° varmluftsugn till karln som gillar söta, inte alltför "kakaoiga" och sega framför kladdiga kladdkakor. Blev en favorit hos honom.
Iza
2024-01-03