Kladdkaka med brynt smör

30
4
Kladdkaka med brynt smör

Kladdkaka med brynt smör i smeten – javisst det blir så gott. Det brynta smöret ger kladdkakan en fyllig smak. Smeten med det brynta smöret är även smaksatt med mycket kakao och vaniljsocker samt lite flingsalt som balanserar smaken fint. Servera kladdkakan med grädde och färska bär.

Skriv ut
Kladdkaka med brynt smör

Ingredienser

10 bitar
-
smör (till formen)
-
ströbröd (till formen)
150 g
smör
3.5 dl
strösocker
3
ägg
1.5 dl
vetemjöl (1 1/2 dl motsvarar ca 90 g)
4 msk
kakao
2 tsk
vaniljsocker
0.5 tsk
flingsalt

Till servering

lättvispad grädde
färska bär
citronmeliss

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Katarina

1/23/2021

Så sjukt mkt socker i denna. Går ju inte äta! Halvera till hälften. Sen har jag bara inne den i 10-15 min och sen kyler. Kladdig ska den va

Anisa

12/2/2020

Hade rårrörsocker istället för vanligt strösocker och minskade mängden till 3 dl. Blev så förbannat gott!

Karolina

11/8/2020

Mkt bra recept. Kladdkakan blev perfekt. Tog 3 dl socker och lät kakan stå 10.5 min på 175 grader och sedan stängde jag av ugnen och lät kakan gräddas på eftervärlden i 14 min och den blev helt perfekt kladdig och seg. Täckte formen med kokos som också ger en go smak till kakan.

Testa liknande recept