Gillar du rostade grönsaker så kommer tidernas tips för dig! Visste du att man kan tillaga grönsaker utan värme och med bara ugnslampan? Det tar lite längre tid men det är helt klart värt det. Synd bara att detta är ett aprilskämt - april, april!
Här hittar du alla recept med grönsaker.
Vänta nu, sa vi verkligen med ugnslampan? Ja det gjorde vi! Om man låter grönskerna vara inne i ugnen i cirka 2 timmar så blir de underbart krispiga och goda helt utan ugnsvärme. Testa!
Skär parikan, morötterna, palsternackan och potatisen i bitar.
Ringla lite olja i en ugnsform och häll grönsakerna i formen. Salta och peppra och toppa med lite mer olivolja.
Slå på ugnslampan och se till så att temperaturreglaget är på 0. Ställ in plåten i mitten av ugnen och låt stå i cirka två timmar.
Enkelt och härligt recept på ett alltid lika omtyckt tillbehör - ugnsrostade grönsaker. Du behöver palsternackor, morötter, paprikor, vitlök och olivolja. Gott till bland annat kött och kyckling!
Ugnsrostade grönsakerLaga kolja - havets kyckling! Fisken är snarlik torsk med fast kött och smörlik smak.
Matgryner som quinoa, bulgur och couscous är bra till mycket. När du vill variera dig är det perfekt att ersätta pasta, potatis eller ris med ett gryn! Men vilken sort ska man välja och vad är egentligen skillnaden mellan till exempel mathavre och matvete? Vi guidar dig i djungeln av gryner.
Vi listar varför syrade grönsaker är bra och tipsar om goda recept.
Grilla pizza med pizzasten och du får samma resultat som när du bakar i en stenugn.