Lax i buljong med ägg, brysselkål och tortelloni
En rykande het buljong blir till en komplett måltid när du toppar den med proteinrika ägghalvor och laxbitar. Tortelloni bjuder på kolhydraterna och brysselkålen på vitaminerna, så kostcirkeln är sluten!
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
1 kruka basilika
250 g brysselkål
1 zucchini
1 1/4 l hönsbuljong (vatten och tärning eller fond)
4 port laxfilé (à 125 g)
250 g tortelloni (gärna med basilika)
1 citron
salt och svartpeppar
För alla
Kontrollera noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri fylld pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri fylld pasta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri fylld pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1969 KJ / 471 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater22 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer