Lax i buljong med ägg, brysselkål och tortelloni

10
0
Lax i buljong med ägg, brysselkål och tortelloni

En rykande het buljong blir till en komplett måltid när du toppar den med proteinrika ägghalvor och laxbitar. Tortelloni bjuder på kolhydraterna och brysselkålen på vitaminerna, så kostcirkeln är sluten!

Skriv ut
Lax i buljong med ägg, brysselkål och tortelloni

Ingredienser

4 portioner
4
ägg
1
kruka basilika
250 g
brysselkål
1
zucchini
1 1/4 l
hönsbuljong (vatten och tärning eller fond)
4
port laxfilé (à 125 g)
250 g
tortelloni (gärna med basilika)
1
citron
-
salt och svartpeppar

För alla

Kontrollera noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri fylld pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri fylld pasta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri fylld pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1969 KJ / 471 kCal
Fett 25 g
Salt 3 g
Kolhydrater 22 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept