Frasiga potatisrosor med färskost

50
2
Frasiga potatisrosor med färskost

Potatis och smördeg i en sällsynt lyckad kombination och presentation där läckert rosaröd cecile blir kronan på verket. Baka in potatisskivor i smördegen tillsammans med färskost och rulla till tjusiga ”rosor”. Imponerar garanterat på gästerna!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Frasiga potatisrosor med färskost

Ingredienser

4 portioner
400 g
halvtinade smördegsplattor (4 stycken plattor)
350 g
rödskalig potatis (gärna stor cecile)
1 1/2 dl
färskost
-
rapsolja (till formen)
-
salt och svartpeppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg och färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg och färskost.
Fri från ägg.

Gör så här

Näringsberäkningen är per potatisros utan tillbehör.

Tips

Smaksätt potatisrosorna med smulad getost av chèvretyp, blåmögelost, strimlade soltorkade tomater, skivade oliver eller en klick pesto.

Vad tyckte du om receptet?

50

Kommentarer

Fessahaye

2016-12-27

-- smakligt kan det vara: gott

Jessica

2016-11-07

Menar ni verkligen att en enda potatisros utan tillbehör är 852 kcal?? Då är det ju bättre att äta en halv pizza. Sen hade det varit bra med några kompletterande bilder, så att man förstår vad ni menar till exempel med att lägga omlott med en cm mellanrum och hur man rullar ihop som en ros.

Näringsvärde per portion

Energi 2435 KJ / 852 kCal
Fett 40 g
Salt 1.1 g
Kolhydrater 47 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept