Frasiga potatisrosor med färskost
Potatis och smördeg i en sällsynt lyckad kombination och presentation där läckert rosaröd cecile blir kronan på verket. Baka in potatisskivor i smördegen tillsammans med färskost och rulla till tjusiga ”rosor”. Imponerar garanterat på gästerna!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016
Ingredienser
4 portioner
400 g halvtinade smördegsplattor (4 stycken plattor)
350 g rödskalig potatis (gärna stor cecile)
1 1/2 dl färskost
rapsolja (till formen)
salt
svartpeppar
Gör så här
Näringsberäkningen är per potatisros utan tillbehör.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2435 KJ / 852 kCal
Fett40 g
Salt1.1 g
Kolhydrater47 g
Protein9 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hur länge kan man förbereda potatisen i förväg
Maria
2023-12-31-- smakligt kan det vara: gott
Fessahaye
2016-12-27Menar ni verkligen att en enda potatisros utan tillbehör är 852 kcal?? Då är det ju bättre att äta en halv pizza. Sen hade det varit bra med några kompletterande bilder, så att man förstår vad ni menar till exempel med att lägga omlott med en cm mellanrum och hur man rullar ihop som en ros.
Jessica
2016-11-07