Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rostad pepparkaka med brie och tryffelhonung

Rosta mjuk pepparkaka i ugnen, toppa med brieost och fikon innan du strör över pistagenötter och ringlar över den söta honungen. Ett supergott recept som passar som tilltugg innan maten eller som en härlig avslutning på en bjudning.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C, grill.
  2. Skär pepparkakan i 16 skivor (för 8 port) och lägg dem på ett ugnsgaller. Rosta mitt i ugnen ca 2 minuter på varje sida, passa noga så de inte bränns.
  3. Skär osten och fikonen i lika många skivor och lägg dem på pepparkaksskivorna.
  4. Hacka pistaschnötterna grovt. Kan förberedas hit.
  5. Ringla över honung och strö på pistagenötter precis före servering.


För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri mjuk pepparkaka.
Gör äggfri: lägg osten på äggfria hårda pepparkakor.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 köpt (eller hemgjord) mjuk pepparkaka (à ca 350 g)
  • 200 g brieost
  • 2 färska fikon
  • 1/2 dl rostade pistagenötter
  • 2 msk tryffelhonung
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?