Mjuk pepparkaka med brynt smörkräm

37
14
Mjuk pepparkaka med brynt smörkräm

Drömgod mjuk pepparkaka på höjden, som en tårta. Varva de mjuka kakbottnarna med en galet god brynt smörkräm och garnera med tunt skurna citrusfrukter. Den mjuka pepparkakstårtan kommer bli en solklar succé på adventsfikat eller kalaset.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Mjuk pepparkaka med brynt smörkräm

Ingredienser

ca 20
225 g smör
5 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl brun farin
4 1/2 dl vetemjöl (4,5 dl motsvarar 270 g)
1 msk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
1 tsk salt
2 dl crème fraiche
2 dl grovt rivet äpple
1 msk finrivet apelsinskal
smör (till formarna)

Brynt smörkräm

300 g smör
300 g färskost
400 g florsocker

Garnering

florsocker
citrusfrukter (t ex clementin, apelsin, grape)

För alla

Innehåller gluten, och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, crème fraiche och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfria produkter av matfett och färskostersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Miriam

2021-12-19

@Åsa jag gjorde glutenfri genom att byta ut mjölet mot samma mängd i gram finax glutenfri mjölmix

Åsa

2021-12-10

Hur blir den glutenfri?

Elin

2021-12-06

Hej, kan den här tårtan förberedas dagen innan?

Näringsvärde per portion

Energi 2144 KJ / 511 kCal
Fett 31 g
Salt 1 g
Kolhydrater 53 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden