Mjuk pepparkaka med brynt smörkräm
Drömgod mjuk pepparkaka på höjden, som en tårta. Varva de mjuka kakbottnarna med en galet god brynt smörkräm och garnera med tunt skurna citrusfrukter. Den mjuka pepparkakstårtan kommer bli en solklar succé på adventsfikat eller kalaset.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016
Ingredienser
ca 20 portioner
225 g smör
5 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl brun farin
4 1/2 dl vetemjöl (4,5 dl motsvarar 270 g)
1 msk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
1 tsk salt
2 dl crème fraiche
2 dl grovt rivet äpple
1 msk finrivet apelsinskal
smör (till formarna)
Brynt smörkräm
300 g smör
300 g färskost
400 g florsocker
Garnering
florsocker
citrusfrukter (t ex clementin, apelsin, grape)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2144 KJ / 511 kCal
Fett31 g
Salt1 g
Kolhydrater53 g
Protein4 g
Kommentarer
Det blev tyvärr inget vidare. Jag kanske har gjort något fel, men jag vägde och siktade mjölet och tycker jag följde receptet, men kakan blev väldigt smulig och smaken är okej men inte speciellt god, inget man vill göra tårta av. Får tyvärr slänga den.
Mia
2024-11-26Väldigt god! Smakar lika bra dag 1 som dag 5. Men nästa gång blir det halv sats då tårtan avnjuts i tunna skivor.
Lola
2024-01-09Frostingen är magiskt gott. Använde på mjuk pepparkaka gjord på mix. Frös in toppingen som blev över
Jill
2024-01-01