Mjuk pepparkaka med brynt smörkräm

31
11
Mjuk pepparkaka med brynt smörkräm

Drömgod mjuk pepparkaka på höjden, som en tårta. Varva de mjuka kakbottnarna med en galet god brynt smörkräm och garnera med tunt skurna citrusfrukter. Den mjuka pepparkakstårtan kommer bli en solklar succé på adventsfikat eller kalaset.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Mjuk pepparkaka med brynt smörkräm

Ingredienser

ca 20
225 g
smör
5
ägg
2.5 dl
strösocker
1.5 dl
brun farin
4.5 dl
vetemjöl (4,5 dl motsvarar 270 g)
1 msk
bakpulver
2 tsk
bikarbonat
2 tsk
malen ingefära
2 tsk
malen kanel
1 tsk
salt
2 dl
crème fraiche
2 dl
grovt rivet äpple
1 msk
finrivet apelsinskal
-
smör (till formarna)

Brynt smörkräm

300 g
smör
300 g
färskost
400 g
florsocker

Garnering

florsocker
citrusfrukter (t ex clementin, apelsin, grape)

För alla

Innehåller gluten, och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, crème fraiche och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfria produkter av matfett och färskostersättning.
Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Johanna

12/21/2020

Går knappt att hitta en godare kaka till jul. Nästan godast dag tre!

Julia

12/10/2020

Fantastisk god. Min favorit.

Emmy

12/1/2020

Såå himla god! Smakar som morotskaka, om inte godare!

Näringsvärde per portion

Energi 2144 KJ / 511 kCal
Fett 31 g
Salt 1 g
Kolhydrater 53 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept