Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Fryst cheesecake med apelsin och pepparkaka

(10)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Med en julig, apelsinsmakande cheesecake färdig i frysen är du kalasklar på ett kick. Bara att stjälpa upp på ett fint fat och strössla med pepparkakskross. Julens bästa dessert!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2013
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 400 g färskost
  • finrivet skal av 1 1/2 apelsin
  • 150 g pepparkakor
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa grädden fast.
  2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna med sockret ljust och fluffigt.
  3. Vispa ner färskost och finrivet skal av 1 apelsin (för 8 portioner).
  4. Vispa äggvitorna hårt. Vänd försiktigt ned först grädden och därefter äggvitorna i blandningen. 
  5. Klä insidan av en form (ca 1 1/2 liter för 8 portioner) med plastfolie. Häll smeten i formen. 
  6. Mixa pepparkakorna till ett smul. Fördela smulet över formen, men spara lite till garnering.
  7. Ställ i frysen i minst 4 timmar.
  8. Ta ut cheesecaken ca 15 minuter före servering. Stjälp upp formen på ett fat och bort plastfolien.
  9. Garnera med pepparkakssmul och resterande apelsinskal.

För alla

Gör glutenfri: Använd glutenfria pepparkakor.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer