Fryst cheesecake med apelsin och pepparkaka

Med en julig, apelsinsmakande cheesecake färdig i frysen är du kalasklar på ett kick. Bara att stjälpa upp på ett fint fat och strössla med pepparkakskross. Julens bästa dessert!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Ingredienser
8 portioner
4 dl vispgrädde
4 ägg
2 dl socker
400 g färskost
finrivet skal av 1 1/2 apelsin
150 g pepparkakor
Gör så här
04:00:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Minskade receptet till 3 ägg och 3 dl grädde. Tillsatte dock saft från 1/2 apelsin. Det blev lagom till en springform och apelsinsaften från den halva apelsinen höjde smaken betydligt.
Annica
2024-12-25En favorit vid jul och nyår. Varierar och kör ibland med digestive då vissa inte gillar pepparkakor! Dekorerar med granatäpple kärnor, kaksmulor och apelsinskal. Mycket uppskattat
Marita
2024-12-23Mycket gott recept som uppskattas av alla. Blir dock mycket mer än till en 1,5 l form. Jag gör i form av ett hjärt. Motsvarar en vanlig springform ungefär. Tillsätt gärna lite smält smör till pepparkakorna så håller den ihop bättre.
Annelie
2023-12-23