Pepparkaksbulle

17
1
Pepparkaksbulle

Älskar du pepparkakssmaken? Då ska du göra dessa pepparkaksbullar. Här kryddar vi nämligen fyllningen med de klassiska pepparkakskryddorna, kanel, ingefära och nejlika samt mandelmassa, det kan inte bli bättre. Baka pepparkaksbullar och bjud på till jul eller när som helst när suget efter pepparkakor blir stort.

Pepparkaksbulle

Ingredienser

ca 30 st
50 g färsk jäst
5 dl rumsvarmt mjölk
175 g rumsvarmt smör
1 msk kardemummakärnor
2 dl strösocker
1/2 tsk salt
15 dl vetemjöl (15 dl motsvarar ca 900 g)

Fyllning

150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
200 g rumsvarm mandelmassa
1 msk malen ingefära
2 msk kanel
1/2 msk malen kryddnejlika

Pensling

1 ägg
1/2 msk vatten

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av mjölk och smör.
Gör äggfri: pensla bullarna med mjölk.

Näringsvärdet är beräknat per st.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentar

Anna

2020-12-26

Smaken var inget fel på, men helt hopplösa att få till snygga. Rulla dem så tajt det går och var noga med att snittet för fyllingen inte lutar utåt.

Näringsvärde per portion

Energi 1106 KJ / 264 kCal
Fett 12 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 35 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Kanelsnäcka
Pepparkaksbollar
Chai-nektariner
Hemgjord glögg
Pepparkakskrydda