Pepparkaksbulle
Älskar du pepparkakssmaken? Då ska du göra dessa pepparkaksbullar. Här kryddar vi nämligen fyllningen med de klassiska pepparkakskryddorna, kanel, ingefära och nejlika samt mandelmassa, det kan inte bli bättre. Baka pepparkaksbullar och bjud på till jul eller när som helst när suget efter pepparkakor blir stort.
Ingredienser
ca 30 st
50 g färsk jäst
5 dl rumsvarmt mjölk
175 g rumsvarmt smör
1 msk kardemummakärnor
2 dl strösocker
1/2 tsk salt
15 dl vetemjöl (15 dl motsvarar ca 900 g)
Fyllning
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
200 g rumsvarm mandelmassa
1 msk malen ingefära
2 msk kanel
1/2 msk malen kryddnejlika
Pensling
1 ägg
1/2 msk vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi1106 KJ / 264 kCal
Fett12 g
Salt0.3 g
Kolhydrater35 g
Protein4 g
Kommentarer
Jag lyckas vanligtvis väldigt bra med bullar men det här var bara förnedrande. De ser ut som skit och smakar inte bättre. För mycket kardemumma - det nästan sticks. Och nejlikan... Nä, jag trodde verkligen att det här var ett dunderrecept men vissa saker är bättre i teorin än praktiken
Moa
2023-12-23Den var god men tog för lång tid.
Anna
2023-12-09Mycket goda. Tar ca 3.5 timmar att baka från start till stopp. Blev väldigt stora så jag valde att dela strimlorna på mitten och rullade”bara” enkla bullar och fick då 50 lagom stora bullar.
Else-marie
2023-11-13