Rulltårta kanske inte är vad majoriteten serverar till julfikat, men i denna tappning med pepparkakskrydda och lingon är det en ny favorit som kommit för att stanna! Krämen som breds över kakan är gjord på mascarpone och lingonsylt och det bryter av fint mot den mjuka kakan och dess pepparkakskryddning. Mums!
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri färskost eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsberäkningen är beräknad per skiva.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lätt att göra. Jättegod Behövs ordenligt smörat papper. Hade också lite strösocker på pappret jag stjälpte upp på
Elisabeth
2022-12-22Inte så van göra rulltårta, hur sjutton rullar man ihop den fint! Min fick märklig form och ...ja liksom ej kakan helt runt om, haha, hur gör jag? Men den var mkt god iaf! Ej så sött, jättebra!
Carola
2022-12-03Lätt att göra och jättegod. Uppskattad som fikabröd.
Ann-christin
2021-02-17