Pepparkaksrulle med lingon och mascarpone
Rulltårta kanske inte är vad majoriteten serverar till julfikat, men i denna tappning med pepparkakskrydda och lingon är det en ny favorit som kommit för att stanna! Krämen som breds över kakan är gjord på mascarpone och lingonsylt och det bryter av fint mot den mjuka kakan och dess pepparkakskryddning. Mums!
Ingredienser
16 portioner
Rulle
ca 1 msk smör (att smöra med)
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
4 tsk pepparkakskrydda
4 ägg
2 dl strösocker (+ extra att strö över kakan)
Fyllning
250 g mascarponeost
2 dl lingonsylt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknad per skiva.
Energi706 KJ / 169 kCal
Fett8 g
Salt0.2 g
Kolhydrater22 g
Protein3 g
Kommentarer
Skar upp den i lite tjockare skivor och klickade vispad grädde på och dekorerade med "färska" lingon och vips, så hade jag en bakelse.
Marianne
2024-01-13Katastrof
Linda
2023-12-16Lätt att göra. Jättegod Behövs ordenligt smörat papper. Hade också lite strösocker på pappret jag stjälpte upp på
Elisabeth
2022-12-22