Pepparkaksrulle med lingon och mascarpone

31
18
Pepparkaksrulle med lingon och mascarpone

Rulltårta kanske inte är vad majoriteten serverar till julfikat, men i denna tappning med pepparkakskrydda och lingon är det en ny favorit som kommit för att stanna! Krämen som breds över kakan är gjord på mascarpone och lingonsylt och det bryter av fint mot den mjuka kakan och dess pepparkakskryddning. Mums!

Skriv ut
Pepparkaksrulle med lingon och mascarpone

Ingredienser

16 portioner

Rulle

ca 1 msk
smör (att smöra med)
1 dl
potatismjöl
2 tsk
bakpulver
4 tsk
pepparkakskrydda
4
ägg
2 dl
strösocker (+ extra att strö över kakan)

Fyllning

250 g
mascarponeost
2 dl
lingonsylt

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri färskost eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsberäkningen är beräknad per skiva.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Ann-christin

2021-02-17

Lätt att göra och jättegod. Uppskattad som fikabröd.

Maud

2020-12-28

Maud Öppnad mascarpone är hållbar 2 dagar i kylskåp. Hur förhåller sig det när den är fyllning i denna kaka om det blir kvar av den längre än så?

Sara

2020-12-26

Blev en favorit blan stora och små! Jätteenkel att göra, och smaskig!

Näringsvärde per portion

Energi 706 KJ / 169 kCal
Fett 8 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 22 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept