ICA-dietisten tipsar!

Nyttiga mellanmål på jobbet

För att hålla energin uppe hela arbetsdagen kan det vara bra att fylla på med mellis. ICAs dietist tipsar om 6 nyttiga mellanmål som är superenkla att fixa.

6 tips på mellanmål

Mellanmålet på jobbet består ofta av kaffe, frukt och bullar. Här är tips på lite roligare och nyttigare alternativ!

 1. 1. Nötsmör och banan

  Ta en banan, skala och toppa den med nötsmör. Inget kylskåp på jobbet? Det är lugnt, nötsmöret kan förvaras i rumstemperatur. 

 2. 2. Pimpad yoghurt eller kvarg

  Smaksatt yoghurt innehåller ofta lika mycket socker som läsk, ibland mer. Så gör din egen! Köp med dig naturell yoghurt eller kvarg. Toppa med nötter, bär eller frukt. Mums!

 3. 3. Omelett i mikron

  Ta två ägg, knäck dem i en tekopp och mikra i två minuter på högsta effekt. Voilà, en kontorsomelett! Komplettera gärna med en frukt.

 4. 4. Makrill på macka

  Vad sägs om makrill i tomatsås, utspridd på hårt bröd? Detta mellanmål kan dock lukta lite, så bra om du har förstående kollegor eller ett bra fläktsystem.

 5. 5. Smoothie i termos

  Ta med dig en matig smoothie gjord på förslagsvis grönsaker, gryn och frön. Ett tips är smoothie med havre och avokado. Supergott och nyttigt!

 6. 6. Snabbgröt i mikron

  Häll grötmixen i en kopp och tillsätt kokat vatten. Toppa gröten med frukt och nötter. Ett passande mellanmål om du ska träna efter jobbet.

Artiklar (1550)

Maxa energin!

Gör egna bars

Perfekt både som mättande mellanmål eller en riktig energiuppladdning innan träningen

ICAs dietist tipsar!

Nyttigare pasta

Se hit om du är på jakt efter en mer nyttig och hälsosam pasta.