Teffgröt med körsbär

96
1
Teffgröt med körsbär

Det glutenfria sädesslaget teff blir här till en gröt med fint nötig smak som drar lite åt råghållet. Gröten vinner på att förberedas dagen före och kan sedan värmas i mikron. Mandeldrycken går att byta mot vanlig mjölk, kokosmjölk, havre- eller sojadryck.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Teffgröt med körsbär

Ingredienser

4 portioner
2 dl
teffkorn
1 l
osötad mandeldryck
1 tsk
malen kanel
1 tsk
vaniljpulver
3 krm
salt
-
rapsolja (till formen)

Till servering

ca 2 dl
tinade körsbär

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

96

Kommentar

Johanna

2020-12-20

Jag kör som med majsgröt- några minuter på spisen går bra.

Näringsvärde per portion

Energi 1018 KJ / 242 kCal
Fett 5 g
Salt 1.2 g
Kolhydrater 42 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept