Teffgröt med körsbär | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Teffgröt med körsbär

Det glutenfria sädesslaget teff blir här till en gröt med fint nötig smak som drar lite åt råghållet. Gröten vinner på att förberedas dagen före och kan sedan värmas i mikron. Mandeldrycken går att byta mot vanlig mjölk, kokosmjölk, havre- eller sojadryck.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda alla ingredienser i en skål. Häll blandningen i en oljad ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
  3. Ställ in i ugnen ca 1 timme och 10 minuter. Rör om då och då.
  4. Till servering: Vid servering, toppa med körsbär.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl teffkorn
  • 1 l osötad mandeldryck
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 krm salt
  • rapsolja (till formen)
Till servering
  • ca 2 dl tinade körsbär
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1018 kJ / 242 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept