Teffgröt med körsbär
Det glutenfria sädesslaget teff blir här till en gröt med fint nötig smak som drar lite åt råghållet. Gröten vinner på att förberedas dagen före och kan sedan värmas i mikron. Mandeldrycken går att byta mot vanlig mjölk, kokosmjölk, havre- eller sojadryck.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016
Ingredienser
4 portioner
2 dl teffkorn
1 l osötad mandeldryck
1 tsk malen kanel
1 tsk vaniljpulver
3 krm salt
rapsolja (till formen)
Till servering
ca 2 dl tinade körsbär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1018 KJ / 242 kCal
Fett5 g
Salt1.2 g
Kolhydrater42 g
Protein6 g
Kommentar
Jag kör som med majsgröt- några minuter på spisen går bra.
Johanna
2020-12-20