ÖVER 60 MIN | Medel

Teffgröt med körsbär

Det glutenfria sädesslaget teff blir här till en gröt med fint nötig smak som drar lite åt råghållet. Gröten vinner på att förberedas dagen före och kan sedan värmas i mikron. Mandeldrycken går att byta mot vanlig mjölk, kokosmjölk, havre- eller sojadryck.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda alla ingredienser i en skål. Häll blandningen i en oljad ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
  3. Ställ in i ugnen ca 1 timme och 10 minuter. Rör om då och då.
  4. Till servering: Vid servering, toppa med körsbär.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl teffkorn
  • 1 l osötad mandeldryck
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 krm salt
  • rapsolja (till formen)
Till servering
  • ca 2 dl tinade körsbär

Näringsvärde
Per portion

Energi 1018 kJ / 242 kCal