Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Dinkelgröt med mango, hallon och kokos

Gröt till frukost mättar länge. Den här krämiga gröten är gjord på dinkel, ett slags vete som på senare tid blivit allt mer populärt. Dinkelgröten toppas sedan med färska eller frysta hallon eller tärnad mango samt rostad kokos.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta kokosen i en torr och het stekpanna.
  2. Blanda vatten, dinkelflingor, linfrö och salt i en kastrull och låt koka ca 5 minuter till en krämig gröt.
  3. Servera med mjölk och toppa med hallon eller tärnad mango och kokos.

För alla

Rätten innehåller gluten men är fri från ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

God topping på gröt!
Torkad frukt
Rostade nötter
Färsk frukt
Bär

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1/2 msk riven kokos
  • 2 dl vatten
  • 1 dl dinkelflingor
  • 1 msk hela linfrön
  • 1/2 krm salt
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 dl hallon eller mango (1/2 dl hallon motsvarar 1/2 mango)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1295 kJ / 310 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer