Dinkelgröt med mango, hallon och kokos
Gröt till frukost mättar länge. Den här krämiga gröten är gjord på dinkel, ett slags vete som på senare tid blivit allt mer populärt. Dinkelgröten toppas sedan med färska eller frysta hallon eller tärnad mango samt rostad kokos.
Ingredienser
1 portion
1/2 msk riven kokos
2 dl vatten
1 dl dinkelflingor
1 msk hela linfrön
1/2 krm salt
2 dl mjölk
1/2 dl hallon eller mango (1/2 dl hallon motsvarar 1/2 mango)
För alla
Rätten innehåller gluten men är fri från ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Tips
God topping på gröt!
Torkad frukt
Rostade nötter
Färsk frukt
Bär
Torkad frukt
Rostade nötter
Färsk frukt
Bär
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2184 KJ / 515 kCal
Fett12 g
Salt2.2 g
Kolhydrater73 g
Protein22 g
Kommentarer