Morotsgröt med mandelrippel och kokos

Betyg 3.3 av 5.
76 personer har röstat
2
Morotsgröt med mandelrippel och kokos

Det är lite nybakad morotskaka över den här gröten. Knäck i ett ägg så blir gröten extra krämig och mättande! Lent mandelsmör, saftiga granatäppelkärnor och söt kokos gör det hela till den perfekta gröten till frukost, som lättare lunch eller kvällsmat.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Morotsgröt med mandelrippel och kokos

Ingredienser

1 portion
1 dl havregryn
1 dl riven morot
2 1/2 dl vatten
1 krm salt
1 krm kardemumma
1 krm kanel
1/2 krm vaniljpulver
1 ägg
2 msk granatäppelkärnor
1 msk rostade chips av kokos
ev färska fikon

Mandelrippel

1 msk smör gjort på sötmandel
1 tsk vatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
76 personer har röstat

Kommentarer

För mycket vatten

Karin

2021-11-14

Inte så förtjust i konsistensen, man skulle nog ha i moroten mot slutet så den va rå.

Karin

2021-11-14

Näringsvärde per portion

Energi2250 KJ / 537 kCal
Fett28 g
Salt2.3 g
Kolhydrater47 g
Protein19 g

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Granatäpple- och myntaswirl
Betyg 2.4 av 5.
32 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Silverlök och granatäpple
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Solig halloumi
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 15 min att tillaga
Frysta stjärnanismarinerade apelsinklyftor
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga