Morotsgröt med mandelrippel och kokos

75
2
Morotsgröt med mandelrippel och kokos

Det är lite nybakad morotskaka över den här gröten. Knäck i ett ägg så blir gröten extra krämig och mättande! Lent mandelsmör, saftiga granatäppelkärnor och söt kokos gör det hela till den perfekta gröten till frukost, som lättare lunch eller kvällsmat.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Morotsgröt med mandelrippel och kokos

Ingredienser

1 portioner
1 dl havregryn
1 dl riven morot
2 1/2 dl vatten
1 krm salt
1 krm kardemumma
1 krm kanel
1/2 krm vaniljpulver
1 ägg
2 msk granatäppelkärnor
1 msk rostade chips av kokos
ev färska fikon

Mandelrippel

1 msk smör gjort på sötmandel
1 tsk vatten

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd ren havre.
Innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Variera mera! Byt riven morot mot rivet äpple eller riven zucchini. Som topping passar färska eller frysta bär, allehanda frukter och olika sorters frön, t ex hampa- och sesamfrön. Och så något nötsmör, varför inte testa jordnöts- eller cashewnötssmör utrört i lite vatten nästa gång.

Vad tyckte du om receptet?

75

Kommentarer

Karin

2021-11-14

För mycket vatten

Karin

2021-11-14

Inte så förtjust i konsistensen, man skulle nog ha i moroten mot slutet så den va rå.

Näringsvärde per portion

Energi 2250 KJ / 537 kCal
Fett 28 g
Salt 2.3 g
Kolhydrater 47 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden