Morotsgröt med mandelrippel och kokos
Det är lite nybakad morotskaka över den här gröten. Knäck i ett ägg så blir gröten extra krämig och mättande! Lent mandelsmör, saftiga granatäppelkärnor och söt kokos gör det hela till den perfekta gröten till frukost, som lättare lunch eller kvällsmat.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015
Ingredienser
1 portion
1 dl havregryn
1 dl riven morot
2 1/2 dl vatten
1 krm salt
1 krm kardemumma
1 krm kanel
1/2 krm vaniljpulver
1 ägg
2 msk granatäppelkärnor
1 msk rostade chips av kokos
ev färska fikon
Mandelrippel
1 msk smör gjort på sötmandel
1 tsk vatten
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd ren havre.
Innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Variera mera! Byt riven morot mot rivet äpple eller riven zucchini. Som topping passar färska eller frysta bär, allehanda frukter och olika sorters frön, t ex hampa- och sesamfrön. Och så något nötsmör, varför inte testa jordnöts- eller cashewnötssmör utrört i lite vatten nästa gång.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2250 KJ / 537 kCal
Fett28 g
Salt2.3 g
Kolhydrater47 g
Protein19 g
Kommentarer
För mycket vatten
Karin
2021-11-14Inte så förtjust i konsistensen, man skulle nog ha i moroten mot slutet så den va rå.
Karin
2021-11-14