Myter om halloumi
Allt du vill veta om halloumi
Vi slår nämligen direkt hål på myten om att halloumi bara ska grillas.
Köttfakta
Ska man salta köttet innan stekning och är det så att man inte ska ha färskt kött för länge i kylen? Vi sticker hål på köttmyterna och hjälper dig att välja rätt kött!
Rätt innertemperatur på kött.
Ska man välja nötkött som är mörkare i färgen? Hur länge kan man ha färskt kött i kylen? Och stämmer det att man aldrig ska salta köttet innan stekning?
Falskt! Ett vakuumpackat kött är tvärtom som mörast och godast nära bäst-före- datumet.
Falskt! I en vakuumförpackning får köttet inget syre vilket gör att det blir naturligt mörkare. Färgen blir däremot ljusare igen när köttet tas ut ur förpackningen.
Sant! Fett är en smakbärare så leta gärna efter ett marmorerat kött med insprängt fett. Köttet är ofta smakrikt då.
Falskt! Ett vakuumpackat kött har ungefär dubbelt så lång hållbarhet jämfört med kött som förpackats i skyddande atmosfär. Och köttet möras dessutom under tiden.
Falskt! Om du inte saltar väldigt lång tid innan stekning är det inget problem. Men peppra köttet efteråt för att slippa smak av bränd peppar.
Falskt! Att bryna kött ger visserligen en rikare smak, men påverkar inte vätskan. Hög värme drar snarare ur mer vätska från köttet.
Sant! Det gör att köttet släpper mindre vätska när du skär upp det.
Läs också: Så får du till den perfekta innertemperturen på kött.
Falskt! Kött binder inte fett vid stekning, däremot släpper köttet fett som flyter ut i pannan.
Falskt! Det är syret i luften som förstör köttet i frysen, därför är ett vakuumpackat kött bäst att frysa.
Sant! Tinat kött har kortare hållbarhet än färskt kött.
Läs också: Så tar ICA ansvar för djurhållningen.
Allt du vill veta om halloumi
Vi slår nämligen direkt hål på myten om att halloumi bara ska grillas.
Mythbusting
Blir du smartare och mindre hungrig om du äter frukost? Hmm, hur är det egentligen?
Mjölkmyter
Borde alla barn dricka mjölk och får vi starkare skelett av mjölkdrickande?
Mythbusting
Hur är det egentligen med mikron, förstör den näringsämnena i maten? Får vi cancer av att mikra maten? Vi reder ut några myter om mikrovågsugnen.
Äter du vitt bröd eller kokt fisk i hopp om att det ska hjälpa? Det här kan du äta!
Att variera vardagsmaten behöver inte vara så svårt. Smaksatt crème fraiche ger variation!
Goda gubbar
Äntligen dags för jordgubbssäsong! Vi tipsar om ställen där du kan plocka jordgubbar.
Älskade knöl!
Hur många färskpotatisar kommer du äta i sommar? Förmodligen ganska många. Färskpotatisen är en av sommarhalvårets mest efterlängtade och efterfrågade primörer. Månadens skörd låter dig lära känna den lite extra.
Äntligen vår!
Allt du behöver veta om skogens bästa primör och vitlöksdoftande recept med ramslök.