Marängtopping, så gör du!
Lär dig göra italiensk maräng att toppa dina bakverk och desserter med. Steg för steg!
Här får jordgubbarna sällskap av frasig maräng, exotisk fruktsås och vaniljglass. I vår film visar vi hur du gör denna somriga dessert som påminner om en liten tjusig pavlova.
Så enkelt och gott. Här är receptet.
Separera äggvitorna från gulorna. Vispa vitorna till ett fast skum. Ha i socker och vispa till en slät maräng.
Fyll portionsformar med marängsmeten. Gör sedan håligheter i smeten med en sked, som fyllningen kan få plats i sedan. Grädda marängformarna i ugnen.
Skålla nektarinerna i kokande vatten så att du enkelt kan ta bort skalet från dem. Kör fruktköttet med en stavmixer och rör sedan ner innehållet från passionsfrukterna i nektarinsåsen.
Fyll maränggrottorna med skivad jordgubbar. Toppa med nektarinsåsen och pudra på lite florsocker. Servera med vaniljglass.
Du kan förbereda dagen före servering:
Dessa jordgubbar i maränggrottor är en fantastiskt tilltalande efterrätt byggd på maränger i formar. Med en sås på nektariner, passionsfrukter och florsocker toppar du de saftiga jordgubbarna som gömts i marängen och serverar med glass.
Jordgubbar i maränggrottorLär dig göra italiensk maräng att toppa dina bakverk och desserter med. Steg för steg!
Vi visar steg för steg hur du gör egna maränger. Lätta, kritvita och härligt spröda.
Här visar vi steg för steg hur du tärnar upp mango och ananas till en god fruktsallad.
Ta vara på sommarens smaker med söta och friska efterrättsrecept med jordgubbar.
Gör din dessert både vacker och god med denna karamelltopping. Så gör du!
Avsluta grillkvällen snyggt genom att grilla frukter och dessert. Gott, enkelt och snabbt!
Så gott med nybakad äppelpaj! Hitta din favorit bland recepten på äppelkaka och smulpaj!
Hissa flaggan, duka bordet och fira Sveriges nationaldag med hälsosam och supergod mat!