Jordgubbar i maränggrottor

Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
10
Jordgubbar i maränggrottor

Dessa jordgubbar i maränggrottor är en fantastiskt tilltalande efterrätt byggd på maränger i formar. Med en sås på nektariner, passionsfrukter och florsocker toppar du de saftiga jordgubbarna som gömts i marängen och serverar med glass.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Jordgubbar i maränggrottor

Ingredienser

8 portioner
2 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 krm salt
1 l jordgubbar
glass till servering

Sås

2 nektariner
3 passionsfrukter
1 msk florsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Mycket uppskattat. Bytte ut sockret mot t.ex Hermesetas som passar en diabetiker. Har varmluftsugn, men funkade ändå jättebra. Marängerna stod över natten och blev ljusbruna. Blandade kiwi, passion, gröna druvor och jordgubbar - lite florsocker och lite citronsaft, som också fick stå över natten så det vätskade sig. Bjöd en klick vispgrädde på toppen.

Anna-maria

2009-06-21

Verkligen frisk och somrig dessert, väldigt omtyckt den kommer jag absolut att göra igen.

Mia

2004-08-12

Pga allergi ersatte jag nektarinerna med konserverade persikor, det blev mycket uppskattat.

Karin

2004-07-23

Testa liknande recept

Våfflor med mango, passionsfrukt och grädde
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Maräng med lemoncurdgrädde och passionsfrukt
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minipavlova med grillad ananas
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladpavlova med lemoncurdgrädde och mango
Betyg 4.5 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk pavlova med mango och passionsfrukt
Betyg 4.9 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabb midsommartårta
Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga