Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Jordgubbar i maränggrottor

Dessa jordgubbar i maränggrottor är en fantastiskt tilltalande efterrätt byggd på maränger i formar. Med en sås på nektariner, passionsfrukter och florsocker toppar du de saftiga jordgubbarna som gömts i marängen och serverar med glass.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa i socker, bakpulver och salt.
  3. Klicka ut smeten i engångsmazarinformar. Gör en fördjupning i mitten med en tesked.
  4. Sätt in marängerna i mitten av ugnen. Stäng genast av ugnen. Låt marängen stå i ugnen i minst 3 1/2 timme, gärna över natten.
  5. Sås: Skålla, skala och kärna ur nektarinerna. Mixa fruktköttet till puré. Halvera passionsfrukten och skrapa ner kärnor och saft i purén. Smaksätt med florsocker.
  6. Skiva jordgubbarna. Fyll marängerna med bär och sås. Servera med glass till.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg och mjölk.
Gör mjölkfri: servera med mjölk-fri glass från t ex Oatly eller Tofuline.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 äggvitor
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 krm salt
  • 1 l jordgubbar
  • glass till servering
Sås
  • 2 nektariner
  • 3 passionsfrukter
  • 1 msk florsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB