Jordgubbar i maränggrottor
Dessa jordgubbar i maränggrottor är en fantastiskt tilltalande efterrätt byggd på maränger i formar. Med en sås på nektariner, passionsfrukter och florsocker toppar du de saftiga jordgubbarna som gömts i marängen och serverar med glass.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010
Ingredienser
8 portioner
2 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 krm salt
1 l jordgubbar
glass till servering
Sås
2 nektariner
3 passionsfrukter
1 msk florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket uppskattat. Bytte ut sockret mot t.ex Hermesetas som passar en diabetiker. Har varmluftsugn, men funkade ändå jättebra. Marängerna stod över natten och blev ljusbruna. Blandade kiwi, passion, gröna druvor och jordgubbar - lite florsocker och lite citronsaft, som också fick stå över natten så det vätskade sig. Bjöd en klick vispgrädde på toppen.
Anna-maria
2009-06-21Verkligen frisk och somrig dessert, väldigt omtyckt den kommer jag absolut att göra igen.
Mia
2004-08-12Pga allergi ersatte jag nektarinerna med konserverade persikor, det blev mycket uppskattat.
Karin
2004-07-23