Mandeltårta med punschparfait och italiensk maräng

83
1
Mandeltårta med punschparfait och italiensk maräng

Godaste tårtan med vuxen punschsmak. Underst en mandelbotten med brynt smör, på det en krämig punschparfait och på toppen fluffigt spritsad italiensk maräng. Bränn av marängen för största effekt. Bjud med hallonsås och färska hallon.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Mandeltårta med punschparfait och italiensk maräng

Ingredienser

10-12 bitar

Tårtbotten

100 g
smör
200 g
mandelmassa
1
ägg
1
äggvita

Punchparfait

1
gelatinblad
3 dl
vispgrädde
5
äggulor (5 äggulor motsvarar 100 g)
1 1/2 dl
strösocker
1/2 dl
vatten
3/4 dl
punsch

Italiensk maräng

2
små äggvitor (2 äggvitor motsvarar 60 g)
1 1/2 dl
strösocker
1/2 dl
vatten

Hallonsås

500 g
frysta hallon
1 dl
strösocker
2 msk
färskpressad limejuice

Till servering

färska hallon
citronmeliss

För alla (Mandeltårta)

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.

För alla (Hallonsås)

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Gelatinet i parfaiten hjälper till att förhindra iskristallbildning, men kan uteslutas.

Vad tyckte du om receptet?

83

Kommentar

Lovisa

2021-02-13

Är så vansinnigt god!! Älskar den!

Näringsvärde per portion

Energi 1768 KJ / 423 kCal
Fett 20 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 50 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept