Mandeltårta med punschparfait och italiensk maräng
Godaste tårtan med vuxen punschsmak. Underst en mandelbotten med brynt smör, på det en krämig punschparfait och på toppen fluffigt spritsad italiensk maräng. Bränn av marängen för största effekt. Bjud med hallonsås och färska hallon.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016
Ingredienser
10-12 bitar
Tårtbotten
100 g smör
200 g mandelmassa
1 ägg
1 äggvita
Punchparfait
1 gelatinblad
3 dl vispgrädde
5 äggulor (5 äggulor motsvarar 100 g)
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl vatten
3/4 dl punsch
Italiensk maräng
2 små äggvitor (2 äggvitor motsvarar 60 g)
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl vatten
Hallonsås
500 g frysta hallon
1 dl strösocker
2 msk färskpressad limejuice
Till servering
färska hallon
citronmeliss
För alla
Mandeltårta
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.
Hallonsås
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Gelatinet i parfaiten hjälper till att förhindra iskristallbildning, men kan uteslutas.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1768 KJ / 423 kCal
Fett20 g
Salt0.2 g
Kolhydrater50 g
Protein7 g
Kommentarer
Vispa ner mandelmassan snabbt på låg hastighet?
Ylva
2023-04-29Hej Ylva! Ursäkta sent svar. Ja, det var kanske lite otydligt. Du ska alltså ha i mandelmassan och vispa den på låg hastighet under en kort tid. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-30Är så vansinnigt god!! Älskar den!
Lovisa
2021-02-13