Bild laddas
Julpizza!

Laga pizza av julens rester

Pizza är det bästa sättet att förvandla rester till en ny maträtt! Här har vi låtit oss inspireras av julens rester och toppar pizzan med bland annat rödkål, julskinka och lax. Och vips så har du en ny och ruskigt god middag.
Tips: fler pizza recept.

Förvandla julrester till en god pizza

När du är trött på att äta julmat men fortfarande har rester kvar är pizza en perfekt maträtt att laga. Släng på dina julrester på pizzan och genast du har en ny måltid!

 • Pizza med grönkål, julskinka och äpple

  11
  0
  Har du kvar rester av årets julskinka? Strimla dem och lägg på en pizza! Detta pizzarecept med grönkål, julskinka och äpple är ett perfekt sätt att ta vara på julbordsrester. Även senap och mozzarella får plats på den goda pizzan.
  Pizza med grönkål, julskinka och äpple
 • Pizza med rödkål och valnötter

  7
  0
  Prova vårt tips på pizzatopping, inspirerad av råvaror som ofta blir kvar efter julfirandet. Pizza med rödkål, valnötter och ädelost lagar du enkelt med en färdig pizzadeg. Toppen när du vill använda julens rester på ett nytt sätt!
  Pizza med rödkål och valnötter
 • Pizza med potatis, lax och rödlök

  3
  0
  Vad gör man med julresterna? Jo – en pizza såklart! Här en variant toppad med kokt potatis, gravad lax, rödlök, ost och dill. Ett supergott sätt att ta vara på julens rester när du tröttnat på smaken av julmat.
  Pizza med potatis, lax och rödlök
Guide

Julens kryddor

Vi reder ut vilka de olika julkryddorna är och vad de har för egenskaper.
Bild laddas
Matskola!

Knäck med mandel

Läckert söt och härligt seg. Här visar vi hur du kokar den perfekta knäcken!
Bild laddas