Pizza med potatis, lax och rödlök

3
0
Pizza med potatis, lax och rödlök

Vad gör man med julresterna? Jo – en pizza såklart! Här en variant toppad med kokt potatis, gravad lax, rödlök, ost och dill. Ett supergott sätt att ta vara på julens rester när du tröttnat på smaken av julmat.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Pizza med potatis, lax och rödlök

Ingredienser

2-3
1
förp pizzadeg (à ca 400 g)
1 1/2 dl
crème fraiche
100 g
mozzarella (gärna buffelmozzarella)
3 - 4
medelstora kokta potatisar
2 dl
riven lagrad ost
ca 400 g
gravad lax
1
finhackad rödlök
1/2 dl
hackad dill

För alla

Kontrollera noga innehållet i pizzadegen.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och mozzarella.

Näringsvärdet är per port beräknat på två port.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 5277 KJ / 1258 kCal
Fett 68 g
Salt 6.5 g
Kolhydrater 93 g
Protein 72 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept