UNDER 30 MIN | Enkel

Pizza med potatis, lax och rödlök

Vad gör man med julresterna? Jo – en pizza såklart! Här en variant toppad med kokt potatis, gravad lax, rödlök, ost och dill. Ett supergott sätt att ta vara på julens rester när du tröttnat på smaken av julmat.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2-3 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Rulla ut pizzadegen på en bakpappersklädd plåt. Bred på crème fraiche och bryt mozzarellan i bitar och fördela över. Skiva potatisen och lägg på. Strö på osten.
  3. Ställ in högt upp i ugnen 10-15 minuter tills pizzan fått färg. Ta ut och fördela laxen över.
  4. Toppa med rödlök och dill. Servera genast.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pizzadegen.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och mozzarella.

Näringsvärdet är per port beräknat på två port.

Ingredienser

Portioner: 2-3
  • 1 förp pizzadeg (à ca 400 g)
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 100 g mozzarella (gärna buffelmozzarella)
  • 3 - 4 medelstora kokta potatisar
  • 2 dl riven lagrad ost
  • ca 400 g gravad lax
  • 1 finhackad rödlök
  • 1/2 dl hackad dill

Näringsvärde
Per portion

Energi 5277 kJ / 1258 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept