Pizza med potatis, lax och rödlök

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
0
Pizza med potatis, lax och rödlök

Vad gör man med julresterna? Jo – en pizza såklart! Här en variant toppad med kokt potatis, gravad lax, rödlök, ost och dill. Ett supergott sätt att ta vara på julens rester när du tröttnat på smaken av julmat.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Pizza med potatis, lax och rödlök

Ingredienser

2-3 portioner
1   förp pizzadeg (à ca 400 g)
1 1/2 dl  crème fraiche
100 g  mozzarella (gärna buffelmozzarella)
3 - 4   medelstora kokta potatisar
2 dl  riven lagrad ost
ca 400 g  gravad lax
1   finhackad rödlök
1/2 dl  hackad dill

För alla

Kontrollera noga innehållet i pizzadegen.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och mozzarella.

Näringsvärdet är per port beräknat på två port.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi5277 KJ / 1258 kCal
Fett68 g
Salt6.5 g
Kolhydrater93 g
Protein72 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pizza med paprikapesto och prosciutto
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza med rödkål och valnötter
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza Ciabatta
Betyg 1.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad pizza med sparris, färsk lök och citron
Betyg 4.1 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizza med grönkål, julskinka och äpple
Betyg 4.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oliv- och salviapizza
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga