Pizza med potatis, lax och rödlök
Vad gör man med julresterna? Jo – en pizza såklart! Här en variant toppad med kokt potatis, gravad lax, rödlök, ost och dill. Ett supergott sätt att ta vara på julens rester när du tröttnat på smaken av julmat.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019
Ingredienser
2-3 portioner
1 förp pizzadeg (à ca 400 g)
1 1/2 dl crème fraiche
100 g mozzarella (gärna buffelmozzarella)
3 - 4 medelstora kokta potatisar
2 dl riven lagrad ost
ca 400 g gravad lax
1 finhackad rödlök
1/2 dl hackad dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är per port beräknat på två port.
Energi5277 KJ / 1258 kCal
Fett68 g
Salt6.5 g
Kolhydrater93 g
Protein72 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer