Den perfekta knäcken med grädde, sirap, socker och mandel - läckert söt och härligt seg. Vi går igenom receptets alla moment, från temperatur och kulprov tills det är dags att hälla upp i formar. Ingen jul utan knäck!
Tips: alla knäckrecept.
Följ stegen och få ca 50 stycken knäck med mandel. Tänk på att vara försiktig med knäcksmeten eftersom att den är väldigt varm!
Börja med att ställa ca 50 stycken knäckformar på en bricka.
Ta sedan fram: 2 dl strösocker, 2 dl vispgrädde, 2 dl ljus sirap, 1 dl finhackad mandel.
Blanda socker, grädde och sirap i en vid tjockbottnad kastrull. Låt smeten koka kraftigt tills temperaturen är ca 125° C beroende på hur fast knäck som önskas. Använd en digital kökstermometer eller gör ett kulprov för att kontrollera när den är färdig.
Ta kastrullen från värmen och rör ner mandel.
Häll upp den heta knäcksmeten i en kanna och fyll knäckformarna genast.
Låt stelna. Förvara knäcken torrt och svalt eller frys in.
Vi ersätter socker och sirap med andra söta alternativ. Se hur resultatet blev!
Servera en härlig julbrunch med julens smaker som du fixar snabbt med våra enkla recept!
Floristen Viola Johansson visar steg vis hur du binder en fin julkrans.
Så får du perfekt gravad lax som blir riktigt saftig och smakrik på bara fyra timmar.