Bild laddas
Gott & saftigt julbak!

Julbaka med kvarg

Att baka med kvarg är genialt då dina bakverk blir extra saftiga och smakrika! Vad sägs om saffransbullar med vanilj eller en smarrig pepparkakscheesecake?

7 saftiga recept på julbak med kvarg

Varsågod, här får du sju riktigt saftiga och smarriga recept med kvarg till julbaket!

 1. 1. Saffransbullar med vanilj

  972
  185
  Dessa saffransbullar med vanilj kan vara det godaste du någonsin kommer ha bakat. Vi bakar saffransbullarna med både smör och kvarg så de blir riktigt saftiga. Vanilj i fyllningen gör dem helt oemotståndliga. Snurra saffransbullarna i knutar och njut av dina gyllene underverk!
  Saffransbullar med vanilj
 2. 2. Pepparkakscheesecake med ingefärslingon

  5
  0
  Ljuvlig pepparkakscheesecake med söta ingefärslingon gör ingen julfirare besviken! Det är dessutom enkelt att svänga ihop. Du gör en cheesecake med pepparkaka som botten och toppar med en frisk fyllning med lätt smak av citron och vanilj.
  Pepparkakscheesecake med ingefärslingon
 3. 3. Lussebullar med kvarg

  367
  97
  Utsökt goda och saftiga lussebullar med kvarg. Degen till lussebullarna är enkel att arbeta och bullarna blir fluffiga och gyllengula. Perfekt för adventsfikat!
  Lussebullar med kvarg
 4. 4. Jullimpa

  79
  1
  Jullimpa med smak av pepparkaka! Ingefära, kryddnejlika, kanel och anis ger limpan en mjuk kryddighet, och fruktälskaren kan med fördel tillsätta torkade aprikoser eller russin i degen. Servera gärna limpan med ädelfärskost!
  Jullimpa
 5. 5. Saffranscheesecake med färska fikon

  7
  3
  Doften av saffran ger snabbt julstämning i köket. Denna krämiga cheesecake har dessutom pepparkaksbotten vilket ger ännu mer julsmak. Rör ihop fyllningen med några få ingredienser; saffran, ägg, socker, crème fraiche och kvarg med vaniljsmak. Servera kakan med färska fikon.
  Saffranscheesecake med färska fikon
 6. 6. Apelsin- och ingefärskladdkaka med vaniljkvarg

  136
  0
  Kladdkaka är en favorit som kan varieras i oändlighet! Och den här varianten är en riktig höjdare: gjord med vit choklad, apelsin och syltad ingefära. Servera den med krämig kokos- och vaniljkvarg. Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .
  Apelsin- och ingefärskladdkaka med vaniljkvarg
 7. 7. Saffranskrans med vanilj

  49
  19
  En saffranskrans med vanilj som har en perfekt julsmak. Kransen tillverkar du genom att skära bitar av den fyllda degrullen, som sedan gräddas i en rund form. Saffranskransen kommer med all säkerhet bli din familjs nya favoritkaka!
  Saffranskrans med vanilj
Kvarg för matlagning, desserter och bakning
Bild laddas

Baka med kvarg från Arla Köket® Kesella

Arla Köket® Kesella kvarg är en slät färskost som görs av skummjölk som ystas med mjölksyrakultur och ystenzym till en slät ostmassa som sedan smaksätts med grädde. Produkterna är utvecklade och anpassade för att passa din matlagning, desserter och bakning.

Bild laddas

De naturella varianterna finns i fetthalterna 0,3% och 10% och har en frisk, kärv smak som passar bra till matbröd, saffransbullar och pajdeg. De är också en bra bas i krämiga röror och fungerar även bra i varma maträtter som tillagas i ugn. Om du däremot använder kesella i mat som kokar på spisen så riskerar maträtten tyvärr att spricka. Därför är det bättre att använda kesella i maträtter som tillagas i ungnen istället.

Julproffs!

Vika lussekatter

Vår älskade saffransbulle går att variera i det oändliga. Här visar vi hur du snurrar och viker några av de mest klassiska formerna som lussekatt, julgalt och julbock . Låt mjöldammet yra!
Bild laddas