Apelsin- och ingefärskladdkaka med vaniljkvarg

Kladdkaka är en favorit som kan varieras i oändlighet! Och den här varianten är en riktig höjdare: gjord med vit choklad, apelsin och syltad ingefära. Servera den med krämig kokos- och vaniljkvarg.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Ingredienser
ca 12 bitar
100 g smör
100 g vit choklad
1 apelsin
1/2 dl syltad ingefära (i bitar, 1/2 dl motsvarar ca 30 g)
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl (120 g)
Garnering
1 dl kokos
250 g naturell kvarg (10 %)
1/2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljpulver
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri vit choklad och laktosfri kvarg.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 12 bitar.
Gör så här
Tips
Älskar du vitchoklad? Här är ett snabbare recept med vit choklad och apelsin Vit chokladbräck med saffran och kokos.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1194 KJ / 287 kCal
Fett15.5 g
Salt0.18 g
Kolhydrater30.6 g
Protein5.6 g
Kommentarer