Apelsin- och ingefärskladdkaka med vaniljkvarg

136
0
Apelsin- och ingefärskladdkaka med vaniljkvarg

Kladdkaka är en favorit som kan varieras i oändlighet! Och den här varianten är en riktig höjdare: gjord med vit choklad, apelsin och syltad ingefära. Servera den med krämig kokos- och vaniljkvarg.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Apelsin- och ingefärskladdkaka med vaniljkvarg

Ingredienser

ca 12 bitar
100 g smör
100 g vit choklad
1 apelsin
1/2 dl syltad ingefära (i bitar, 1/2 dl motsvarar ca 30 g)
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl (120 g)

Garnering

1 dl kokos
250 g naturell kvarg (10 %)
1/2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljpulver

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri vit choklad och laktosfri kvarg.

Näringsvärdet är beräknat per bit på 12 bitar.

Gör så här

Tips

Älskar du vitchoklad? Här är ett snabbare recept med vit choklad och apelsin Vit chokladbräck med saffran och kokos.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

136

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1194 KJ / 287 kCal
Fett 15.5 g
Salt 0.18 g
Kolhydrater 30.6 g
Protein 5.6 g
Läs mer om näringsvärden