Apelsin- och ingefärskladdkaka med vaniljkvarg

Betyg 3.6 av 5.138 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Apelsin- och ingefärskladdkaka med vaniljkvarg

Kladdkaka är en favorit som kan varieras i oändlighet! Och den här varianten är en riktig höjdare: gjord med vit choklad, apelsin och syltad ingefära. Servera den med krämig kokos- och vaniljkvarg.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Apelsin- och ingefärskladdkaka med vaniljkvarg

Ingredienser

ca 12 bitar
100 g smör
100 g vit choklad
1 apelsin
1/2 dl syltad ingefära (i bitar, 1/2 dl motsvarar ca 30 g)
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl (120 g)

Garnering

1 dl kokos
250 g naturell kvarg (10 %)
1/2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljpulver

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

Fantastiskt gott.Har gjort det flera gånger.Det har blivit så uppskattat när jag har bjudit på det.

Barbro

2025-05-23

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit på 12 bitar.
Energi1194 KJ / 287 kCal
Fett15.5 g
Salt0.18 g
Kolhydrater30.6 g
Protein5.6 g

Testa liknande recept

Vit chokladkladdkaka
Betyg 4 av 5.653 personer har röstat
Receptet har 45 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Varm vit choklad med apelsin och vanilj
Betyg 4.8 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kladdkaka med vit choklad och saffran
Betyg 4.7 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Semifreddo med rostad vit choklad och hallon
Betyg 4.7 av 5.54 personer har röstat
Receptet har 22 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Saffranskladdkaka
Betyg 4.1 av 5.1076 personer har röstat
Receptet har 108 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Glutenfri citronkladdkaka
Betyg 3 av 5.428 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad