Apelsin- och ingefärskladdkaka med vaniljkvarg
Kladdkaka är en favorit som kan varieras i oändlighet! Och den här varianten är en riktig höjdare: gjord med vit choklad, apelsin och syltad ingefära. Servera den med krämig kokos- och vaniljkvarg.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .
Ingredienser
ca 12 bitar
100 g smör
100 g vit choklad
1 apelsin
1/2 dl syltad ingefära (i bitar, 1/2 dl motsvarar ca 30 g)
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl (120 g)
Garnering
1 dl kokos
250 g naturell kvarg (10 %)
1/2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljpulver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 12 bitar.
Energi1194 KJ / 287 kCal
Fett15.5 g
Salt0.18 g
Kolhydrater30.6 g
Protein5.6 g
Kommentarer