Apelsin- och ingefärskladdkaka med vaniljkvarg

Betyg 3.6 av 5.
138 personer har röstat
0
Apelsin- och ingefärskladdkaka med vaniljkvarg

Kladdkaka är en favorit som kan varieras i oändlighet! Och den här varianten är en riktig höjdare: gjord med vit choklad, apelsin och syltad ingefära. Servera den med krämig kokos- och vaniljkvarg.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Apelsin- och ingefärskladdkaka med vaniljkvarg

Ingredienser

ca 12 bitar
100 g  smör
100 g  vit choklad
1   apelsin
1/2 dl  syltad ingefära (i bitar, 1/2 dl motsvarar ca 30 g)
2 dl  strösocker
2   ägg
2 dl  vetemjöl (120 g)

Garnering

1 dl  kokos
250 g  naturell kvarg (10 %)
1/2 dl  florsocker
1/2 tsk  vaniljpulver

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri vit choklad och laktosfri kvarg.

Näringsvärdet är beräknat per bit på 12 bitar.

Gör så här

Tips

Älskar du vitchoklad? Här är ett snabbare recept med vit choklad och apelsin Vit chokladbräck med saffran och kokos.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
138 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1194 KJ / 287 kCal
Fett15.5 g
Salt0.18 g
Kolhydrater30.6 g
Protein5.6 g

Testa liknande recept

Glutenfri saffranskladdkaka
Betyg 4.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vit chokladkladdkaka
Betyg 4 av 5.
623 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kladdkaka med vit choklad och saffran
Betyg 4.7 av 5.
27 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Saffranskladdkaka
Betyg 4.1 av 5.
1014 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Julkladdkaka med italiensk maräng
Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glutenfri citronkladdkaka
Betyg 3 av 5.
423 personer har röstat
Under 30 min att tillaga