Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Apelsin- och ingefärskladdkaka med vaniljkvarg

Kladdkaka är en favorit som kan varieras i oändlighet! Och den här varianten är en riktig höjdare: gjord med vit choklad, apelsin och syltad ingefära. Servera den med krämig kokos- och vaniljkvarg.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, eller smörj formen med smör. 
  3. Smält smöret i en kastrull så stor att man kan göra hela smeten i den. Ta kastrullen från plattan. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret, rör om så att chokladen smälter.
  4. Riv skalet av apelsinen (spara resten av apelsinen till garnering).  Skär ingefäran i små bitar.
  5. Rör ner sockret och äggen i smörblandningen. Blanda i apelsinskalet och ingefäran och vänd ner mjölet. Häll smeten i formen.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna i formen på galler. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.
  7. Garnering: Rosta kokosen i en stekpanna, låt kallna. Rör ihop kvargen med florsockret och vaniljpulvret. Skala apelsinen med kniv och skär den i hinnfria klyftor.
  8. Servera med vaniljkvarg, rostad kokos och apelsinklyftor.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri vit choklad och laktosfri kvarg.

Näringsvärdet är beräknat per bit på 12 bitar.

Tips

Älskar du vitchoklad? Här är ett snabbare recept med vit choklad och apelsin Vit chokladbräck med saffran och kokos.

Ingredienser

Portioner: ca 12 bitar
  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 1 apelsin
  • 1/2 dl syltad ingefära (i bitar, 1/2 dl motsvarar ca 30 g)
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl (120 g)
Garnering
  • 1 dl kokos
  • 250 g naturell kvarg (10 %)
  • 1/2 dl florsocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1194 kJ / 287 kCal