Saffranscheesecake med färska fikon

7
3
Saffranscheesecake med färska fikon

Doften av saffran ger snabbt julstämning i köket. Denna krämiga cheesecake har dessutom pepparkaksbotten vilket ger ännu mer julsmak. Rör ihop fyllningen med några få ingredienser; saffran, ägg, socker, crème fraiche och kvarg med vaniljsmak. Servera kakan med färska fikon.

Skriv ut
Saffranscheesecake med färska fikon

Ingredienser

ca 16 bitar

Botten

75 g
smör
150 g
pepparkakor

Fyllning

2 dl
crème fraiche
2 dl
yoghurtkvarg med vaniljsmak
1/2 dl
strösocker
1/2 g
saffran
3
ägg

Till servering

färska fikon

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria pepparkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, crème fraiche och kvarg.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Frida

2018-12-20

Undrar bara om den ska serveras kall eller varm? Tänkte testa den men vill veta bad som är tänkt!

Redaktionen ICAse

2018-12-27

Hej! Vi tänkte oss att den är godast kall. Hälsningar Michelle

Emma

2017-12-05

Jättegod och julig smak, inte för söt! Men min botten med pepparkakor blev blöt och geggig, så rekommenderar nog att förgrädda botten några minuter istället för att ha den i kylen så man får lite crunch :)

Camilla

2017-11-20

Toppen!

Näringsvärde per portion

Energi 10154 KJ / 2426 kCal
Fett 171 g
Salt 4.23 g
Kolhydrater 169 g
Protein 55 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept