Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Saffranscheesecake med färska fikon

Doften av saffran ger snabbt julstämning i köket. Denna krämiga cheesecake har dessutom pepparkaksbotten vilket ger ännu mer julsmak. Rör ihop fyllningen med några få ingredienser; saffran, ägg, socker, crème fraiche och kvarg med vaniljsmak. Servera kakan med färska fikon.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 16 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Botten: Smält smöret. Mixa pepparkakorna och smöret i en matberedare. 
  3. Tryck ut kaksmulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 16 bitar). Ställ formen i kylen ca 15 minuter. 
  4. Fyllning: Vispa samman crème fraiche och kvarg med socker, saffran och ägg och häll smeten i formen. 
  5. Grädda mitt i ugnen tills fyllningen stelnat, ca 35 minuter.
  6. Till servering: Skär fikonen i klyftor och servera till kakan.

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria pepparkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, crème fraiche och kvarg.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Ingredienser

Portioner: ca 16 bitar
Botten
  • 75 g smör
  • 150 g pepparkakor
Fyllning
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl yoghurtkvarg med vaniljsmak
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 g saffran
  • 3 ägg
Till servering
  • färska fikon
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 10154 kJ / 2426 kCal