Saffranscheesecake med färska fikon
Doften av saffran ger snabbt julstämning i köket. Denna krämiga cheesecake har dessutom pepparkaksbotten vilket ger ännu mer julsmak. Rör ihop fyllningen med några få ingredienser; saffran, ägg, socker, crème fraiche och kvarg med vaniljsmak. Servera kakan med färska fikon.
Ingredienser
ca 16 bitar
Botten
75 g smör
150 g pepparkakor
Fyllning
2 dl crème fraiche
2 dl yoghurtkvarg med vaniljsmak
1/2 dl strösocker
1/2 g saffran
3 ägg
Till servering
färska fikon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi10154 KJ / 2426 kCal
Fett171 g
Salt4.23 g
Kolhydrater169 g
Protein55 g
Kommentarer
Riktigt besviken på detta receptet. Bottnen blev totalt svart, kanske inte det bästa att ha pepparkaka i ugnen. kanterna sjönk också ihop och över kakan eftersom pepparkakorna smälter.
Julie
2021-12-23Som väl är har jag ica,s app i telefonen och kunde då få hela receptet med alla ingredienserna annars hade det gått dåligt. Ica maxi saknade kvarg i reklambladet till trogna vänner.
Kicki
2021-12-06Undrar bara om den ska serveras kall eller varm? Tänkte testa den men vill veta bad som är tänkt!
Frida
2018-12-20Hej! Vi tänkte oss att den är godast kall. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-12-27