Doften av saffran ger snabbt julstämning i köket. Denna krämiga cheesecake har dessutom pepparkaksbotten vilket ger ännu mer julsmak. Rör ihop fyllningen med några få ingredienser; saffran, ägg, socker, crème fraiche och kvarg med vaniljsmak. Servera kakan med färska fikon.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria pepparkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, crème fraiche och kvarg.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Kommentarer
Julie
2021-12-23Riktigt besviken på detta receptet. Bottnen blev totalt svart, kanske inte det bästa att ha pepparkaka i ugnen. kanterna sjönk också ihop och över kakan eftersom pepparkakorna smälter.
Kicki
2021-12-06Som väl är har jag ica,s app i telefonen och kunde då få hela receptet med alla ingredienserna annars hade det gått dåligt. Ica maxi saknade kvarg i reklambladet till trogna vänner.
Frida
2018-12-20Undrar bara om den ska serveras kall eller varm? Tänkte testa den men vill veta bad som är tänkt!
Redaktionen ICAse
2018-12-27Hej! Vi tänkte oss att den är godast kall. Hälsningar Michelle