Jullimpa

Betyg 2.8 av 5.82 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Jullimpa

Jullimpa med smak av pepparkaka! Ingefära, kryddnejlika, kanel och anis ger limpan en mjuk kryddighet, och fruktälskaren kan med fördel tillsätta torkade aprikoser eller russin i degen. Servera gärna limpan med ädelfärskost!

Jullimpa

Ingredienser

2 bröd
500 g kvarg (10%)
5 dl kallt vatten
2 dl mörk sirap
1/2 dl honung
1 tsk rivet apelsinskal (1 tsk rivet skal motsvarar 1 apelsin)
7 1/2 dl grahamsmjöl (7 1/2 dl motsvarar 450 g)
5 dl grovt rågmjöl (5 dl motsvarar 275 g)
4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
1 msk salt
1 msk bikarbonat
1 msk malen ingefära
1 msk malen kryddnejlika
1 msk malen kanel
2 tsk hel anis

Gör så här

01:00:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.82 personer har röstat

Kommentar

Jag gör det här brödet varje jul sen ett par år tillbaka, alltid väldigt uppskattat! Har i russin i brödet också.

Malin

2020-11-13

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Energi10629 KJ / 2540 kCal
Fett36 g
Salt24.03 g
Kolhydrater449 g
Protein75 g

Testa liknande recept

Mustigt rågbröd
Betyg 2.5 av 5.405 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Annerstaskolans yoghurtlimpa
Betyg 3.4 av 5.46 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Mörkt filmjölksbröd
Betyg 4.5 av 5.343 personer har röstat
Receptet har 105 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grovt rågbröd
Betyg 4.4 av 5.148 personer har röstat
Receptet har 39 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Grindalimpa
Betyg 3.5 av 5.47 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grovt fruktbröd i form
Betyg 3 av 5.42 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad