Jullimpa

Betyg 2.8 av 5.
82 personer har röstat
1
Jullimpa

Jullimpa med smak av pepparkaka! Ingefära, kryddnejlika, kanel och anis ger limpan en mjuk kryddighet, och fruktälskaren kan med fördel tillsätta torkade aprikoser eller russin i degen. Servera gärna limpan med ädelfärskost!

Jullimpa

Ingredienser

2 bröd
500 g kvarg (10%)
5 dl kallt vatten
2 dl mörk sirap
1/2 dl honung
1 tsk rivet apelsinskal (1 tsk rivet skal motsvarar 1 apelsin)
7 1/2 dl grahamsmjöl (7 1/2 dl motsvarar 450 g)
5 dl grovt rågmjöl (5 dl motsvarar 275 g)
4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
1 msk salt
1 msk bikarbonat
1 msk malen ingefära
1 msk malen kryddnejlika
1 msk malen kanel
2 tsk hel anis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
82 personer har röstat

Kommentar

Jag gör det här brödet varje jul sen ett par år tillbaka, alltid väldigt uppskattat! Har i russin i brödet också.

Malin

2020-11-13

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Energi10629 KJ / 2540 kCal
Fett36 g
Salt24.03 g
Kolhydrater449 g
Protein75 g

Testa liknande recept

Annerstaskolans yoghurtlimpa
Betyg 3.4 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt rågbröd
Betyg 2.5 av 5.
405 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grovt rågbröd
Betyg 4.4 av 5.
145 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mörkt filmjölksbröd
Betyg 4.5 av 5.
335 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grindalimpa
Betyg 3.5 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grovt fruktbröd i form
Betyg 3 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga