Saffranskrans med vanilj

En saffranskrans med vanilj som har en perfekt julsmak. Kransen tillverkar du genom att skära bitar av den fyllda degrullen, som sedan gräddas i en rund form. Saffranskransen kommer med all säkerhet bli din familjs nya favoritkaka!

Ingredienser
undefined
50 g smör eller margarin
1 påse saffran (à 0,5 g)
2 dl mjölk
15 g färsk jäst för söta degar
1/2 dl kvarg gourmet (10 %)
1/2 dl strösocker
1 krm salt
6 dl vetemjöl
Fyllning
75 g smör eller margarin
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Pensling
ägg
pärlsocker
För alla
Kransen innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett samt laktosfri mjölk och kvarg.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: pensla med mjölk.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Så god o saftig! Hittad ingen kvarg i min affär så jag använde rysk 17% yoghurt istället.
Lotta
2022-11-06Jättegod men den blev dåligt gräddad undertill. Hade den i undre delen av ugnen.
Kerstin
2021-11-24Den här kommer jag att baka igen! Saftig och god.
Karin
2020-12-05