Lussebullar med kvarg

Utsökt goda och saftiga lussebullar med kvarg. Degen till lussebullarna är enkel att arbeta och bullarna blir fluffiga och gyllengula. Perfekt för adventsfikat!

Ingredienser
30 bullar
50 g jäst
150 g smör eller margarin
2 påsar saffran (à 1/2 g)
2 dl socker
5 dl mjölk
250 g kvarg (0,3%)
1/2 tsk salt
1 ägg
ev 1 1/2 dl russin
ca 16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar 960 g)
Till pensling och garnering
ägg
russin
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, laktosfri mjölk och kvarg.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk och kvarg mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per bulle.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en fjärdedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Tips
Frys de som inte går åt och ta fram vartefter de ska ätas.
Baka ut degen till julkusar, flätor, längder eller julkakor. Längder, flätor och julkakor gräddas i nedre delen av ugnen i 200-225˚C, 15-20 minuter.
Baka ut degen till julkusar, flätor, längder eller julkakor. Längder, flätor och julkakor gräddas i nedre delen av ugnen i 200-225˚C, 15-20 minuter.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi834 KJ / 199 kCal
Fett5 g
Salt0.21 g
Kolhydrater32 g
Protein5 g
Kommentarer
Bästa lussebullsrecept jag bakat någonsin ❄️🫶 saftigt & perfekt mängd socker. Tog lite mindre vetemjöl, vägde allt mjöl.
Sofia
2023-12-08Ska man ha jäst för söta degar?
Sahar
2023-12-08Jättegoda. Tog lite mer mjöl, kankse 1 dl.
Anita
2023-12-06