Lussebullar med kvarg

426
120
Lussebullar med kvarg

Utsökt goda och saftiga lussebullar med kvarg. Degen till lussebullarna är enkel att arbeta och bullarna blir fluffiga och gyllengula. Perfekt för adventsfikat!

Lussebullar med kvarg

Ingredienser

30 bullar
50 g jäst
150 g smör eller margarin
2 påsar saffran (à 1/2 g)
2 dl socker
5 dl mjölk
250 g kvarg (0,3%)
1/2 tsk salt
1 ägg
ev 1 1/2 dl russin
ca 16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar 960 g)

Till pensling och garnering

ägg
russin

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, laktosfri mjölk och kvarg.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk och kvarg mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per bulle.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en fjärdedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Tips

Frys de som inte går åt och ta fram vartefter de ska ätas.

Baka ut degen till julkusar, flätor, längder eller julkakor. Längder, flätor och julkakor gräddas i nedre delen av ugnen i 200-225˚C, 15-20 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

426

Kommentarer

Anita

2022-01-01

Har ingen bakmaskin eller stor" dunder" ... Tufft att rodda för handla om mank har karpateltunnelproblem, Ej ensam om detta fenomen, dataåldern.

Dongyan

2021-12-30

Det var den första gången för mig att göra Lussebullar. Det fungerade mycket bra. Vi verkligen gillar det.

Madelene

2021-12-23

Bakar alltid mina jäsdegar länge i maskin för smidiga degar som ej behöver mjöl till utbakning.. fungerade inte att göra så med detta recept. Totalt misslyckat och fick lägga till många fler dl mjölk för att ens kunna arbeta med degen. Super trist!

Näringsvärde per portion

Energi 834 KJ / 199 kCal
Fett 5 g
Salt 0.21 g
Kolhydrater 32 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Saffransbullar med vanilj
Lussekatter
Saffransbullar
Skumtomtefudge