Lussebullar med kvarg

Utsökt goda och saftiga lussebullar med kvarg. Degen till lussebullarna är enkel att arbeta och bullarna blir fluffiga och gyllengula. Perfekt för adventsfikat!

Ingredienser
30 bullar
50 g jäst
150 g smör eller margarin
2 påsar saffran (à 1/2 g)
2 dl socker
5 dl mjölk
250 g kvarg (0,3%)
1/2 tsk salt
1 ägg
ev 1 1/2 dl russin
ca 16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar 960 g)
Till pensling och garnering
ägg
russin
Gör så här
00:05:00
00:10:00
00:30:00
00:30:00
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bulle.
Energi834 KJ / 199 kCal
Fett5 g
Salt0.21 g
Kolhydrater32 g
Protein5 g
Kommentarer
Ekologisk rapsolja i stället för smör går lika bra. SE
Sven-erik
2024-12-31Toppen recept men hade i 1 dl till av socker. Blev goda och saftiga👍
Vanja
2024-12-30Jag använde detta receptet men jag gjorde gifflar av dem istället med en fyllning av mandelmassa, kokos, smör och vanilj. Jag kan med handen på hjärtat säga att det var de fluffigaste och godaste lussebullarna jag ätit. Efter tre dagar i plastpåse på köksbänken var de fortfarande mjuka. Kommer alltid gå efter detta receptet! Jag använde vaniljkvarg i degen.
Lina
2024-12-18