Lussebullar med kvarg
Utsökt goda och saftiga lussebullar med kvarg. Degen till lussebullarna är enkel att arbeta och bullarna blir fluffiga och gyllengula. Perfekt för adventsfikat!
Ingredienser
30 bullar
50 g jäst
150 g smör eller margarin
2 påsar saffran (à 1/2 g)
2 dl socker
5 dl mjölk
250 g kvarg (0,3%)
1/2 tsk salt
1 ägg
ev 1 1/2 dl russin
ca 16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar 960 g)
Till pensling och garnering
ägg
russin
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, laktosfri mjölk och kvarg.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk och kvarg mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per bulle.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en fjärdedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Tips
Frys de som inte går åt och ta fram vartefter de ska ätas.
Baka ut degen till julkusar, flätor, längder eller julkakor. Längder, flätor och julkakor gräddas i nedre delen av ugnen i 200-225˚C, 15-20 minuter.
Baka ut degen till julkusar, flätor, längder eller julkakor. Längder, flätor och julkakor gräddas i nedre delen av ugnen i 200-225˚C, 15-20 minuter.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi834 KJ / 199 kCal
Fett5 g
Salt0.21 g
Kolhydrater32 g
Protein5 g
Kommentarer
Idag den 12 juli gjorde jag saffransbullar 🤣. Ska fira min yngste sonson som fyller 6 år imorgon och hans mamma älskar lussekatter så det får hon imorron fast som runda bullar. E ju mindre juligt då
Eva
2024-07-12Jättegott! Jag gjorde 40 istället för 30, tycker de blir mer lagom stora.
Lena
2023-12-23Jag hade inte några russin i degen, kanske var det därför jag kände att jag hade önskat lite mer sötma... Lussekatterna blev oavsett väldigt saftiga och goda!
Sandy
2023-12-18