Lussebullar med kvarg

335
92
Lussebullar med kvarg

Utsökt goda och saftiga lussebullar med kvarg. Degen till lussebullarna är enkel att arbeta och bullarna blir fluffiga och gyllengula. Perfekt för adventsfikat!

Skriv ut
Lussebullar med kvarg

Ingredienser

30 bullar
50 g
jäst
150 g
smör eller margarin
2
påsar saffran (à 1/2 g)
2 dl
socker
5 dl
mjölk
250 g
kvarg (1 %)
1/2 tsk
salt
1
ägg
ev 1 1/2 dl
russin
ca 16 dl
vetemjöl (16 dl motsvarar 960 g)

Till pensling

ägg

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, laktosfri mjölk och kvarg.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk och kvarg mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per bulle.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en fjärdedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Tips

Frys de som inte går åt och ta fram vartefter de ska ätas.

Baka ut degen till julkusar, flätor, längder eller julkakor. Längder, flätor och julkakor gräddas i nedre delen av ugnen i 200-225˚C, 15-20 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

335

Kommentarer

Linda

2020-12-17

Måste man smälta smöret?

Maria

2020-12-14

Godaste lussebullar jag nånsin bakat! Så saftiga och goda även efter att dom varit frysta

Anna

2020-12-12

Jättegoda!!

Näringsvärde per portion

Energi 834 KJ / 199 kCal
Fett 5 g
Salt 0.21 g
Kolhydrater 32 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept