Rimmad kyckling

Matskola

När man rimmar tränger smakerna in på djupet i köttet och köttet upplevs också som saftigare. Att rimma kött kräver lite planering, men det är enkelt och väl värt!
Vill du ha tips på hur du gör lagen och vad du kan använda för kött? Här finns alla våra recept på rimmat!

Så här rimmar du:

  1. 1. Blanda lagen

    Blanda rimlagen bestående av 1 liter äppeljuice/äppelmust, 2 1/2 msk salt och cirka 10 lätt krossade svartpepparkorn tills saltet löser sig.

  2. 2. Rimma kycklingen

    Lägg i kycklingfilén i rimlagen och rimma i 6-8 timmar i kylen.

  3. 3. Torka torrt

    Torka av kycklingen med hushållspapper och se till att den är ordentligt torr innan du penslar med olja, pepprar och lägger på grillen.

  4. 4. Grilla över direkt värme

    Grilla kycklingen över direkt värme så att den får en fin grillyta.

  5. 5. Därefter på indirekt värme

    Flytta sedan över kycklingen till den sidan med indirekt värme. Sätt i en termoteter och grilla tills kycklingen har en innertemperatur på 72˚C.

En grillad köttbit ligger på en skärbräda med en gaffel och kniv bredvid, samt två små skålar med kryddor och örter.

Kolgrillat är godast - sant eller falskt?

Myter in grillning

Artiklar Visar 1724 stycken

Grilla hamburgare

Matskola

Vi har samlat smarta tips och trix som gör din grillade hamburgare riktigt saftig och god.

Enkla grillsåser

Rätt sås till grillen!

Vi har listat 10 enkla recept på grillsåser, perfekt till varma sommarkvällar!

Grilla nöt och kalv

Så gör du

Här har vi samlat vad alla grillmästare behöver känna till om nöt och kalv.

Buffé testar marinad

Marinad!

Buffé har dykt ner i marinader och hur marinad påverkar resultatet och smaken.