UNDER 15 MIN | Medel

Grillad sallad med ädelost

Romansallad är en härligt fast och krispig salladssort som tål lite tuffare behandling. Som att läggas på grillen och få fina grillränder. Klicka på en krämig röra med ädelost, majonnäs och crème fraiche och strössla över rostade hasselnötter för trevligt crunch.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela salladshuvudet på mitten. Pensla snittytorna med oljan.
  2. Mosa samman ädelost, majonnäs och crème fraiche med en gaffel i en skål. Krydda med peppar.
  3. Grilla salladen tills den fått fin färg. Lägg upp på ett fat. Klicka på ostkrämen. Toppa med hasselnötter.
  4. Garnera med en kvist bladpersilja.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Byt ut ädelost mot laktosfritt alternativ, ex laktosfri färskost. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut ädelost mot mjölkproteinfritt alternativ, ex mjölkproteinfri färskost. Byt ut crème fraiche till Sour supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Tips

Toppa med brödkrutonger om du vill ha en matigare sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 romansalladshuvud
  • 1 msk olivolja
  • 75 g ädelost
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 krm peppar
  • 3 msk grovhackade, rostade hasselnötter
  • bladpersilja till garnering

Näringsvärde
Per portion

Energi 1379 kJ / 330 kCal