Grillad sallad med ädelost

10
0
Grillad sallad med ädelost

Romansallad är en härligt fast och krispig salladssort som tål lite tuffare behandling. Som att läggas på grillen och få fina grillränder. Klicka på en krämig röra med ädelost, majonnäs och crème fraiche och strössla över rostade hasselnötter för trevligt crunch.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Grillad sallad med ädelost

Ingredienser

4 portioner
1
romansalladshuvud
1 msk
olivolja
75 g
ädelost
1/2 dl
majonnäs
1 dl
crème fraiche
1 krm
peppar
3 msk
grovhackade, rostade hasselnötter
-
bladpersilja till garnering

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Byt ut ädelost mot laktosfritt alternativ, ex laktosfri färskost. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut ädelost mot mjölkproteinfritt alternativ, ex mjölkproteinfri färskost. Byt ut crème fraiche till Sour supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Toppa med brödkrutonger om du vill ha en matigare sallad.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1379 KJ / 330 kCal
Fett 33 g
Salt 0.57 g
Kolhydrater 3 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept