Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad asiatisk sallad i nam jim-dressing

En grillad sallad med pak-choi, gurka, sojabönor och späda rädisor, toppat med sötsyrlig nam jim-dressing. Servera gärna med kyckling – och ris eller nudlar för en mer mättande sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Nam jim: Skala och riv vitlöken och ingefäran. Dela, kärna ur och strimla chilin. Plocka av bladen från koriandern. Pressa limen.
  2. Blanda alla ingredienserna till dressingen.
  3. Sallad: Hyvla gurkan på längden. Ansa och skiva rädisorna. Skär kålen i klyftor och grilla dem.
  4. Blanda grönsakerna med dressingen och strö över sesamfröna.
  5. Till servering: Servera salladen till kyckling och ris eller nudlar.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris, risnudlar eller glasnudlar att servera till.
Gör äggfri: välj ris, risnudlar eller glasnudlar att servera till.

Ingredienser

Portioner: 4
Nam jim-dressing
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 grön chili
  • 1 kruka koriander
  • saft från 1 stor lime (saft från 1 stor lime morsvarar 2 msk limesaft)
  • 2 msk råsocker
  • 1 tsk fisksås
Sallad
  • 1/2 gurka
  • 125 g rädisor
  • 2 pak choi
  • 250 g sojabönor
  • 1 msk rostade sesamfrön
Till servering
  • grillad kyckling
  • ris eller nudlar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2540 kJ / 606 kCal