Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad sallad med bacon, avokado och hasselnötsdressing

Grillad sallad med bacon och avokado är en fräsch och alldeles perfekt sommarlunch. Grilla romansallad och avokado och servera med bacon, ost och nötdressing. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sallad: Ansa och dela salladen i fyra klyftor. Dela avokadon och ta bort kärnan, skär varje halva i 2 delar. Kärna ur äpplena och skär dem i ca 1 cm tjocka skivor.
  2. Smula osten.
  3. Dressing: Hacka nötterna grovt. Blanda olivolja, vinäger och honung med nötterna, smaksätt med peppar.
  4. Sallad: Grilla salladen snabbt med snittsidan ner. Grilla avokadoklyftorna och äppelskivorna. Salta och peppra.
  5. Bacon: Skär baconet i skivor och grilla.
  6. Servera salladen med avokado, äpple och bacon, strö på osten och ringla över nötdressingen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
Sallad
  • 2 romansallad
  • 2 avokado
  • 2 äpplen
  • ca 140 g ädelost
Dressing
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk flytande honung
  • svartpeppar
Bacon
  • 400 g hel bit grillbacon (gärna slowcooked)
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 3393 kJ / 811 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept