Spetskål på grillen med dressing och äppelsallad
![Spetskål på grillen med dressing och äppelsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_119772/cf_259/spetskal_pa_grillen_med_dressing_och_appelsallad.jpg)
Spetskål, äpple och dill är en fin kombination som passar riktigt bra på grillen! Servera som tillbehör eller gör salladen till tallrikens huvudnummer. Fläskytterfilé är gott till – och färskpotatis för den som är lite hungrigare.
![Spetskål på grillen med dressing och äppelsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_119772/cf_259/spetskal_pa_grillen_med_dressing_och_appelsallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 kruka dill
1 msk söt senap (gärna grovkorning)
2 msk vitvinsvinäger
4 msk rapsolja
salt och svartpeppar
1 äpple (Granny smith)
3 msk smör
1 stort spetskålshuvud
Till servering
kokt färskpotatis
grillad kalv- eller fläskfilé
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller använd olivolja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller använd olivolja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2212 KJ / 530 kCal
Fett26 g
Salt0.5 g
Kolhydrater33 g
Protein37 g
Kommentarer
Varför bara en kruka dill. Vi körde med 2!
Sofia
2022-08-31Dill??? Och en hel kruka? Ta bort! 😑
Christina
2022-08-26Så himla gott!!
Hans
2022-08-24