Trend

Alla pratar om gravade äggulor

Har du tröttnat på kokta, stekta och pocherade ägg? Testa att grava äggulor!
Tips: Här hittar du alla våra äggrecept!

Nu får det sextiotregradiga ägget konkurrens av de gravade äggulorna – äggulor gravade i socker och salt och långsamt torkade. Låter det svårt? Det är det inte! Med sin lena, mättade smak ger de gravade äggulorna dessutom ett fantastiskt djup rivna över alltifrån pasta och risotto till sallader.

  • Gravade äggulor

    Gravade äggulor

    Betyg 4.2 av 5.
    24 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer.

    Att grava äggulor kanske låter svårt, men det är det inte! Efter fyra dagar i salt och socker och två timmar i ugnen får de en djup, mättad smak och är redo rivas över exempelvis pasta, risotto och sallader.

    Gravade äggulor

Artiklar (1572)

Ägg

Koka ägg i micron

Koka ägg i micron? Det är superenkelt och himla smidigt! Här visar vi hur du gör. 

Äggstraordinärt!

Goda äggrätter

Eggs florentine, friterat ägg eller en breakfast burger med ägg?

Äggstra gott

Lätt som en omelett

Snabbt, gott och enkelt! Vi lagar olika sorters omelett som passar alla smaker.

Mythbusting

Mikromyter

Hur är det egentligen med mikron, förstör den näringsämnena i maten? Får vi cancer av att mikra maten? Vi reder ut några myter om mikrovågsugnen.

Marinad!

Buffé testar marinad

Buffé har dykt ner i marinader och hur marinad påverkar resultatet och smaken.