Gravade äggulor

19
6
Gravade äggulor

Att grava äggulor kanske låter svårt, men det är det inte! Efter fyra dagar i salt och socker och två timmar i ugnen får de en djup, mättad smak och är redo rivas över exempelvis pasta, risotto och sallader.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Gravade äggulor

Ingredienser

4 st
2 dl strösocker
2 dl salt
4 äggulor

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Berglind

2021-09-21

Detta är min absoluta favorit! Händer rätt ofta att jag inte har parmesanost och det här är tom. Bättre än det! Ger liksom en liten extra umfh i maten❤️

Christina

2021-03-30

🐣bättre om jag fått vuxit upp till höna!!!!!! Nej nej och åter nej!!!!!

Annie

2021-03-24

Till fyra äggulor tar jag en dl socker och en dl salt. Det räcker gott att bädda in gulorna i. Lådan kan gärna ha mindre mått än de som anges i receptet. Sparar plats i kylen.

Testa liknande recept

Marängpaj med citron
Krämbulle
Rabarberbulle
Midsommartårta
Citronpaj
Jordgubbstårta