ÖVER 60 MIN | Enkel

Gravade äggulor

Att grava äggulor kanske låter svårt, men det är det inte! Efter fyra dagar i salt och socker och två timmar i ugnen får de en djup, mättad smak och är redo rivas över exempelvis pasta, risotto och sallader.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda socker och salt. Strö ut hälften av blandningen i en liten form, ca 15 x 20 cm (för 4 st). Gör fördjupningar i blandningen och lägg ner en äggula i varje. Strö försiktigt över resten av salt-och sockerblandningen. Täck med plastfolie och förvara i kylskåpet i fyra dagar.
  2. Sätt ugnen på 80°C.
  3. Lyft upp äggulorna och borsta försiktigt av överflödigt salt. Skölj gulorna i en skål med kallt vatten och torka försiktigt av med hushållspapper. Lägg gulorna på ett bit bakplåtspapper på ett ugnsgaller mitt i ugnen. Låt torka ca 2 timmar, tills de är helt torra. Gravade äggulor kan förvaras i kylen i upp till en månad i lufttät behållare.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4 st
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl salt
  • 4 äggulor