Gravade äggulor

8
2
Gravade äggulor

Att grava äggulor kanske låter svårt, men det är det inte! Efter fyra dagar i salt och socker och två timmar i ugnen får de en djup, mättad smak och är redo rivas över exempelvis pasta, risotto och sallader.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Gravade äggulor

Ingredienser

4 st
2 dl
strösocker
2 dl
salt
4
äggulor

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Lisbeth

12/4/2020

Hur mycket protein är det i en gravad äggula?

Redaktionen ICAse

12/4/2020

Hej Lisbeth! Vårt näringsberäkningsprogram tar inte hänsyn till tillagningsmetod som i viss grad kan påverka upptaget av näringsämnen. En medelstor rå äggula på ca 19 g innehåller ca 14 g protein, hoppas det kan hjälpa dig. Hälsningar Ulrika

Carin

4/23/2020

Och när gulora är färdiga och uppätna, vad gör jag med salt/sockerblandningen? Slönger i soporna?

Redaktionen ICAse

4/27/2020

Hej Carin! Du kan spara salt- och sockerblandningen till nästa gång du ska grava äggulor, eller fisk. Blandningen är en klassisk blandning för att grava tex fisk. Hälsningar Elina

Testa liknande recept