Att grava äggulor kanske låter svårt, men det är det inte! Efter fyra dagar i salt och socker och två timmar i ugnen får de en djup, mättad smak och är redo rivas över exempelvis pasta, risotto och sallader.
Ett recept från:
Buffé
nr 3,
2018
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Kommentarer
Lisbeth
12/4/2020Hur mycket protein är det i en gravad äggula?
Redaktionen ICAse
12/4/2020Hej Lisbeth! Vårt näringsberäkningsprogram tar inte hänsyn till tillagningsmetod som i viss grad kan påverka upptaget av näringsämnen. En medelstor rå äggula på ca 19 g innehåller ca 14 g protein, hoppas det kan hjälpa dig. Hälsningar Ulrika
Carin
4/23/2020Och när gulora är färdiga och uppätna, vad gör jag med salt/sockerblandningen? Slönger i soporna?
Redaktionen ICAse
4/27/2020Hej Carin! Du kan spara salt- och sockerblandningen till nästa gång du ska grava äggulor, eller fisk. Blandningen är en klassisk blandning för att grava tex fisk. Hälsningar Elina