Gravade äggulor

16
5
Gravade äggulor

Att grava äggulor kanske låter svårt, men det är det inte! Efter fyra dagar i salt och socker och två timmar i ugnen får de en djup, mättad smak och är redo rivas över exempelvis pasta, risotto och sallader.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Gravade äggulor

Ingredienser

4 st
2 dl
strösocker
2 dl
salt
4
äggulor

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Christina

2021-03-30

🐣bättre om jag fått vuxit upp till höna!!!!!! Nej nej och åter nej!!!!!

Annie

2021-03-24

Till fyra äggulor tar jag en dl socker och en dl salt. Det räcker gott att bädda in gulorna i. Lådan kan gärna ha mindre mått än de som anges i receptet. Sparar plats i kylen.

Mikael

2021-03-19

Ett medelstort ägg innehåller ca 7g protein. Varav 4g hittas i vitan och 3g i gulan (+ 4-5g fett) Jag hoppas inte att eran fantasi-kommentar om 14g protein per 19g äggula har sabbat Lisbeths fitness-resa.

Redaktionen ICAse

2021-03-23

Hej Mikael! Tack för din kommentar! Nu är det tyvärr tryckfelsnisse som har varit i farten hos oss, vi ber så hemskt mycket om ursäkt! Värdet vi har angett på ca 14 g protein är per 100 g. Hälsningar Elina

Testa liknande recept